Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 20. lokakuuta 2012

Saunajuoma Arvioissa:(Lidl) Duc De Coeur Omenasiideri


Juoman speksit:

Mikä: Duc De Coeur Cidre De Normandie/ André Jalbert Cidre De Normandie Brut, Siideri, Ranska
Mistä: Lidl
Hinta: 3,99€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%
Nippelitietoa: Lidlin "ranskalaisen omenasiiderin" koti on Cidrerie Duché de Longueville, joka on ilmeisesti valmistanut siideriä v. 1923. Lidl myy tätä omalla Duc De Couer (Sydän Herttua) merkillään.



Lauantain löylyjen jälkeen kaipasin taas sopivan raikasta janojuomaa. Tänään valinta osui Lidlin ranskalaiseen omenasiideriin, normandialaisia omenoita ja muuta. Yllätyksekseni huomasin tämän jopa olevan sitä mitä lupaa verrattuna vaikkapa Hartwallin Happy Joe sarjaan.. Tämä taitaa muuten olla ensimmäinen blogissa oleva siideri jota käsittelen, joten voisin hieman valoittaa suhdettani tähän juomaan.
Kesti useita vuosia ennenkuin pääsin siidereihin sisälle. Osin siitä syystä, että kaupoista myytävät Golden Cap mango-passion-mansikat sun muut lähinnä ällöttivät keinotekoisilla ja ylimakeilla mauillaan ja kuivat siiderit taas eivät toimineet alkuunkaan. Nykyään juon pelkästään "oikeita" siidereitä, joskin harvemmin, mutta niillä on ehdottomasti paikkansa. Viimeaikaisista siidereistä suurin positiivinen yllätys oli ehkäpä lähes paikallinen Verlan luomu omenasiideri. Nyt kuitenkin tämän pariin..

Ulkoisesti kirkkaan kullankeltainen siideri hennolla ja katoavalla vaahdolla.
Tuoksussa keveähkösti omenaisuutta, hieman hiivaa ja häivä vaniljaa. Kevyesti maatilaa taustalla. Kohtalaisen mieto, joskin miellyttävä ja klassinen tuoksu.
Maultaan raikkaan omenainen. Kuivahkoa happamuutta on hieman, mutta taittuu lopulta enemmän makeampaan suuntaan. Hieman puunkuorta ja hilloisuutta taustalla.
Suutuntumaltaan keveähkö, helposti juotava ja poreilevan hiilihappoinen.
Lidlin Cidre De Normandie on helposti lähestyttävä keskimakeahko siideri. Voisi olla voimakkaampi maultaan, mutta 4,5% ihan mainio. Omalla kohdallani ajaa asiansa, eli on raikas ja jano poistuu.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti