Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 22. lokakuuta 2012

Omasta Panimosta: Saison D'upon DOluen speksit:

Mikä: Saison D'upon D, Saison, Suomi
Mistä: Kotoa
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6%,  katkero: 48ebu ja väri: 13ebc.
Nippelitietoa: Wyeastin 3724 "Dupont Strain" hiivakanta kokeilussa. Humalina: Magnum, EKG ja Willamette.Tänään blogiin astelee vihellellen Saison D'upon D. Kyseessä on kokeellinen erä siinä mielessä, että se on käytetty kenkkuilustaan tutulla Wyen 3724 hiivakannalla, joka on ilmeisesti Dupontin panimosta peräisin. Olen kuullut kauhutarinoita, kuinka tätä pitäisi käyttää jopa yli +30c lämpötiloissa ja kuinka hiiva pysähtyy FG 1.030 tietämille.
Samat tarinat kertovat, että hiiva on parhaimmillaan vasta useamman panon jälkeen.
No päätinpä tarttua minäkin tähän hiivakantaan, ovathan Dupontin Saisonit loistavia.
Olut käytettiin n. +29c kuukauden ajan. Sain lopulta FG:n tippumaan 1.009, joten ensikerraksi ihan kohtalaisen tyytyväinen. Satsin humalina tosiaan Magnum, EKG ja Willamette, näitä kun sattui olemaan sopivasti jämäpussit pakastimessa. Mallaspohjana: Weyermanin pilsmallasta, vehnää, hieman ruista ja aavistus münich mallasta väriä varten, sekä sokeria.

Ja lopputulos?Ulkoisesti tämä Saison on samean vaalean kullankeltainen. Vaahtoaa reiluhkosti ja on tyypiltään melko kestävää.
Tuoksussa hiivaisia estereitä, hedelmäisyyttä, aavistus pippuria ja happamuutta. Häivähdys maltaisuutta ja kukkaketoa. Tuoksu on mieto verrattuna odotuksiini, kyseessähän on sentään Dupontin hiivakanta (Achouffen kanta voisi olla myös kiintoisa).
Maussa on mausteisuutta, hieman pippuria, keveästi hedelmäisyyttä ja happamuutta. Katkerot purevat kivasti ja tuovat peliin hieman puumaisuutta ja sitrusta. Jälkimaussa on aavistus hiivaista tunkkaisuutta.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, kohtalaisen hiilihapokas ja siten juotavuus pysyy virkistävänä.
Kotipanimon vuoden toinen Saison ei ihan ole sitä mitä toivoin. Voi olla, että hiivakanta vaatii muutaman panon alleen, ennenkuin alkaa stressaantuneena tuottaa enemmän aromeitaan. Paljon samaa, mutta vaimeampana verrattuna aitoon tavaraan. Ensikosketuksena ihan ok, hieman viilaamista vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti