Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Olutarvioissa: Mikkeller The American Dream


Oluen speksit:

Mikä:  Mikkeller The American Dream, Pils/Premium Lager, Tanska
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 4,79€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: De Proefin panimolla pantu olut tunnetaan myös nimellä Danish Dream. Ratebeer kategorioi tämän parhaimmaksi premium lageriksi.



Ameriikkalaista unelmaa tarjolla Tanskasta, vaikkei lotosta mitään tullutkaan, pitkäveto jäi yhdestä kiinni ja vettä sataa kokoajan.  Nyt on aika heittää sateenvarjo nurkkaan, säätää kirkasvalo lamppu täysille ja heittää päälleen NBA joukkueen fanipaita, olutnörttilasien lisäksi tietysti. Tanskan pikkujätti Mikkeller tarjoilee maitokauppoihin arvostettua American Dreamia, joka on RateBeerin listalla jopa taannoista Burger&Bunia korkeammalla. Speksit ovat kohdallaan, mutta miten käy tuotteen? Vastaako hinta laatua? On vain yksi tapa selvittää..



Ja Mikkeller saapuu ensimmäisestä mutkasta lasiini sameahkon oranssin kuparisena jättäen varsin kelvollisen vaahdon päällensä. Ulkonäkö on kaukana pale ale maastossa, eikä sorruta haalean ureankeltaisiin ja vaahdottomiin suunnistusvirheisiin.
Se tuoksu sitten.. Vahvasti American Dream polkee jenkkihumalan viitoittamia teitä pitkin. Eksoottista hedelmäisyyttä, mäntyä ja sitrushedelmiä. Haluaisin sanoa Nelson Sauvin mukana ketjussa, mutta jätetään lopullinen spekulointi erätauolle. Varsin raikas ja täysin epäortodoksinen lager. Tuoksusta tulee lähinnä Punk IPA mieleen.
Ja saavutaan ensimmäiselle nestepisteelle, huikkaa naamaan ja taas jaksaa.
Maussa vahvan mäntyisää otetta ja greippisyyttä. Maltaisuutta viedään kebabkioskille ja puritaanit heristävät sormiaan katsomossa. Humala juhlii.
Jälkimaku on kuivahkon katkera, hivenen karkea jopa.
Peli on edennyt suutuntumaan saakka. Nyt liikutaan kyllä harmaalla alueella. Runko on keveä, mutta humalointi puree sitä keskitäyteläisiin sfääreihin. Juotavuus on varsin mallikasta.
Ja aika viheltää pilliin. Mikkeller tekee sen taas ja astelee Burger&Bunin polkua kohti aluetta, jossa kategorioidut oluttyylit lentävät saappaan lailla nurkkaan. Mainio humalamehu ja selvästi täysin tasapainoton. Sessioittavuutta rajoittaa hintataso, mutta..Jaahas tuomaristo on valmis antamaan pisteensä.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 35/50



Korkin kääntöpuoli:

 Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä.
Lageria? Pilsiä? Eikä oo. Tää on taas näitä sun humalamehuja, missä ei maistu muu, kuin karkea katkeruus ja saippua. Jos haluan hyvää vaaleaa, joku sakemanni helles tai korkeintaan Urquell on vallan mainio. Tää Mikkeli, tai mikälie ei toimi yhtään. Missä pehmeä viljaisuus, leipää, eikä humalahuveja. Ootko testannu jo Plevnan luomu oktoberfestin? Se on vaan, niin hel..n hyvää. Makeaa ja pehmeää. Amerikan Unelma..huikka riitti, juo loput. Bud is my choice of American Dream, pahuksen kallista ja vääränmakuista tääl vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti