Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 4. lokakuuta 2012

Olutarvioissa: Green Flash Palate Wrecker


Oluen speksit:

Mikä:  Green Flash Palate Wrecker, Double IPA, USA
Mistä: Olutravintolat
Hinta: n. 8-10€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9,5%,  katkero: 149ibu, väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Green Flash on Kalifornialainen pienpanimo, jonka tuotteita on ollut Pikkulinnun, kuin Diamond Beerinkin maahantuonnissa. Palate Wreckerissä on rapeat lähes 150ibua katkeroa, lajikkeina Columbus ja Centennial. "Vihreät välähdykset ja vihreät säteet ovat harvinaisia optisia ilmiöitä, joita näkyy joko juuri auringonlaskun jälkeen tai juuri ennen auringonnousua."



Tänä vuonna kymmenvuotis syntymäpäiviään viettävä San Diegolainen pienpanimo Green Flash alkaa vakiinnuttaa sijaansa täälläkin päin. Tuotteista on tälläkin hetkellä Arkadian Alkossa myynnissä West Coast IPA. Tänään lasissa oleva Palate Wrecker oli alunperin Hamiltonin Tavernan kaksivuotispäiville pantu olut, joka on nyt "viimein koko maailman saatavilla".
Omalle kohdalleni näitä vihreän välähdyksen tuotteita on harvemmin osunut, panimon Double Stout oli ainakin vallan mainio. Kohta lasiin päättyy siis karvan alle 150ibua ja 9,5% DIPA. Tässä vaiheessa odotukset ovat yhtä aikaa korkeat ja samalla mietin; onko tässä mitään järkeä?


Lasiini kaatuu kirkkaan meripihkaista olutta vallan passelilla ja kestävähköllä vaahdolla.
Tuoksu on tuttua huttua. Makeahkon maltaisia ja mansikkaisia aromeja yhdistettynä mäntyisyyteen, greippiin ja hentoon kukkaisuuteen. Aavistus hedelmäisyyttä ja alkoholia alla.
Maultaan melko pistävän humalainen. Greippiä ja mäntyä riittää. Hillitysti trooppista hedelmää ja häivä makeutta haluaisi tulla tasapainottamaan, mutta humala potkii maltaan takaisin pellolle. Jälkimaussa käy hieman mansikkaa ennen katkeruuden lopullista puraisua.
Suutuntumaltaan melko täyteläinen, joskin juotavuus on yllättävän hyvää speksit huomioiden. Hieman alkoholia alla.
Palate Wrecker sotkee varmasti makuaistin, ei tämän jälkeen mitään keveämpää teekkään mieli, ehkä lasi viskiä yömyssyksi ennen valomerkkiä? Kuitenkin DIPA:si melko perinteinen show. Joisinko uudestaan? En tiedä, en näe syytä uusinnalle.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 14 -> Yhteensä: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti