Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 1. maaliskuuta 2012

Alkon kevään uutuuksia

Kevät saapuu pian ja jopa valtion pahnoilla on alettu heräämään horroksesta ja huomattu talven alkavan pikkuhiljaa väistyä. Uusia oluita on taas saapumassa monopolin hyllyyn, niin pääsiäisoluiden muodossa, kuin muutenkin.
Käydäänpä asiaan ja aloitetaan tuoreimmasta päästä:

König Ludwig Dunkel: Saksalainen tumma lager 0,5l pullossa hintaan 3,37€.
Muistikuvien mukaan ihan mukiinmenevä Dunkel ja sellainen perusolut, joka sopii maakunta Alkojenkin hyllyyn. Myynnissä: Nyt

Baltika 8 Wheat: Venäläinen hefeweizen 0,5l pullossa ja alle 3€ (2,99€) hintaan.
En ole tätä vielä kokeillut, mutta olen kuullut pitkälti hyvää. Panimon porter on ainakin ihan laadukas, joten uskon rikkovan itänaapurin tuotteita kohtaan syntyviä ennakkoluuloja. Myynnissä: 19.3 lähtien.


Gouden Carolus Easter: Belgialaista alea, jylhässä 0,75l pullossa. Hinta vielä arvoitus. GCE on omalla kohdallani kevään odotetuin, sillä kuten sanottua en ole panimolta vielä mitään huonoa juonutkaan ja RateBeerin perusteella tämä tuskin tuhoaa Het Ankerin mainetta. Myynnissä: Muutaman viikon päästä?


Laitilan Kievari Mämmi 2012: Laitilan 0,5l pullossa saapuva "wieniläistyylinen lager". Laitila on täksi vuodeksi hieman uusinut Mämmin reseptiä ja alkoholipitoisuus on nyt 5,2% (ent. 6,1%). Saa nähdä tuleeko ostettua vai ei, edellisinä vuosina jäänyt hyllyyn. Myynnissä: Muutaman viikon päästä?

Nögne Ö God Påske: Nögnen belgityylinen ale 0,5l pullossa ja Norjan "alastomalta saarelta". Nögne kuuluu edelleen niihin panimoihin, joiden tuotteet ovat yleensä upeita ja ennakkoon tämäkin lunastaa paikkansa odotetuimpien listalla. Vielä on auki mikä versio myyntiin tulee, vai onko Grimstadissa päätetty luoda kokonaan uusi resepti? Myynnissä: Muutaman viikon päästä?

Svaneke Vårhare: Tyyliltään yllättävästi Saison, toden. 0,5l pullossa saapuva tanskalainen. Vähemmän yllättäen saamme jälleen Svanekelta oluen Alkon hyllyihin. Tosin tälläkertaa tyylinä on Saison, joka on noussut yhdeksi suosikkityyleistäni, joten mielenkiinnolla odotan millainen olut on Bornholmilta tällä kertaa tänne matkanut. Myynnissä: Muutaman viikon päästä? 

Örbaek Påskebryg: Toinen tanskalainen on tumma bock Örbaekilta, toden jälleen 0,5l pullossa. Vuoden toinen paluumuuttaja on Örbaekin Påskebryg, joka oli sinänsä ihan ok olut, mutta ei sen kummempi. Epäilen jättäväni tämän tälläkertaa hyllyyn, mutta jos jäänyt välistä suosittelen kokeilemaan. Myynnissä: Muutaman viikon päästä?

Höss Mai-Bock: Saksasta saapuva vaalea bock. Maibock on yleensä kevään kunniaksi pantu vaalea ja normaalia bockia humalaisempi (saksalaisella mittakaavalla) "vaalea lager". Sinänsä kiintoisa uutuus, että käyttöoluena voisi olla varsin passeli. Myynnissä: Maaliskuun aikana.


St Peters Cream Stout: Briteissä pantu ja hauskan näköisessä pullossa saapuva Stout. St Petersillä alkaa olla maitokaupoissa sen verran näkyvyyttä, että tämä ei sinänsä ollut suuri yllätys. Olen yhden Cream Stoutin juonut aikanaan ja muistikuvien mukaan olut oli maistuvaa. Myynnissä: Maaliskuun aikana.

Stadin American Amber Lager: Kotoisana pienpanimo oluena reilummin humaloitu "puolitumma" lager. StaPa takoo kun rauta on kuumaa. Verkkosivujen perusteella tämä vaikuttaa kiintoisalta. Jenkkihumalaa ja hopbackin lävitse. Hinta on toki pienpanimo tuotteeksi ja Alkon katteilla korkea, mutta pakko ostos silti. Myynnissä: Maaliskuun aikana.

Lisäksi Arkadian erikoisvalikoimaan on 5.3 saapumassa Fullersin Brewers Reserve No.3 Oak Aged Ale. Voisi kiinnostaa kokeilemaan, mutta ei täältä maakunnista niin usein ole kuitenkaan pk-seudulle asiaa. 

Kevät siis on saapumassa viimein ja toivotan itse kullekin aurinkoista alkavaa kevättä tuopin ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti