Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 15. maaliskuuta 2012

Olutarvioissa: Williams Brothers March Of The Penguins

Oluen speksit:

Mikä: Williams Brothers March Of The Penguins, Stout, Skotlanti
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: n. 3€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,9%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Williams Brothersin panimo aloitti toimintansa kanervalla maustetulla, ja Alkossakin piipahtaneella, Fraoch Heather Ale oluella. March of the penguins on maustettu korianterilla ja appelsiininkuorella, sekä humaloitu Nelson Sauvin ja Cascade humalilla.


Tänään lasissa speksien perusteella omalaatuinen juoma. Korianteri ja appelsiininkuori kuuluvat yleensä belgialaisen vehnäoluen, eli Witbierin (esim. Hoegaarden) mausteisiin. Lisäksi en muista maistaneeni Stoutia, joka olisi Nelson Sauvinilla humaloitu. Lisäksi alkoholipitoisuus on kohtalaisen matalaa 4,9% luokkaa, joten paljoa ei tarvisi "lantrata", jotta tämä istuisi meikäläisten maitokaupoissa. Tosin Valviralla voisi olla sanomista, ainakin näiden kuvien jälkeen. Pingviinihän on kiistatta liian suloisen lapsekas ja vekkuli eläin paholaismaisen barbaarijuoman etikettiin.

Ulkoisesti ja Stoutmaisesti lähes musta olut, vaahtoaa aluksi ihan kivasti, mutta vaahto leviää nopeasti lasin reunoille.
Tuoksussa miellyttävästi kahvia ja hieman suklaata. Hennon makeahkoa karamellia ja hedelmäisyyttä. Ei kovin voimakas tuoksultaan, kylmänä hieman metallinen.
Maussa keskimakeaa karamellista maltaisuutta, kauraa ja kahvia. Hennosti suklaata, niukasti lakritsaa ja häivä mausteisuutta. Paahteisuus on melko keveää, kuten tämän oluen runkokin. Jälkimaussa hento hedelmäinen sävy, jonka voisi kuvitella johtuvan Nelson Sauvinista, tai appelsiinin kuoresta.
Suutuntumaltaan nippanappa keskitäyteläinen, hieman vetinen ja liukas.
Pingviinit marssivat lopulta helposti juotavaa tietä pitkin. Ei hassumpi, mutta kaipaisi selvästi enemmän runkoa ja lisää humalaa.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13 -> Yhteensä: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti