Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Olutarvioissa: Emelisse Imperial Russian Stout

Oluen speksit:

Mikä: Emelisse Imperial Russian Stout, Imperial Stout, Hollanti
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: n. 4€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 11%, katkero: 81ibu ja väri: 294ebc.
Nippelitietoa: Wikipediasta: "Imperial stout eli Russian Imperial Stout oli alun perin Englannissa tehtyä olutta joka vietiin Venäjälle tsaarin hoviin. Imperial stoutissa on korkea alkoholipitoisuus, jopa 9-10 %. Tämän ansiosta olut ei pilaantunut pitkän kuljetuksen aikana ja se sieti myös paremmin kylmää ilmastoa."

 Jälleen vapaapäivien kunniaksi lasillinen. Emelissen Imperial Stout piipahti taannoin Arkadiankin Alkossa ja on käsittääkseni paitsi kelpo IS, myös Emelissen paras olut. Nämä tietäen ilmassa on pientä kutinaa. Imperial Stout on kuitenkin ehkäpä oluiden kuningastyyli ja yleensä kovin huonoja oluita ei tästä tyylistä ole lasiin tippunut. Alkoholia hulppeat 11% kertoo karua kieltä tästä oluesta. No pulinat sikseen, olutta lasiin.


Lasiin kaadettaessa ei aluksi meinaa vaahdota niin yhtään. Reilummalla kaadolla kuitenkin vaahtoaa aavistuksen, kunnes se leviää lasin reunoille.
Väriltään synkän mustaa ja öljyisen paksua olutta.
Tuoksussa on vahvasti suolaista lakritsaisuutta, kevyesti hedelmää ja reilusti kahvista paahdetta. Miellyttävästi suklaata ja hento toffeinen ote tässä on. Ainoa miinus on taustalla vahvasti leijuvasta alkoholisuudesta, joka peittää hieman tuoksua alleen.
Maussa melko jykevästi paahdettua, joskin taittuu hieman palaneeksi, maltaisuutta. Kahvia, tummaa suklaata ja happamuutta. Salmiakkia ja hiven karamellia. Lopussa kuivahkon pihkaista humalan katkeruutta ja häivähdys hedelmää.
Suutuntumaltaan tämä on pehmeän öljyisen kermainen, paksu ja täyteläinen. Alkoholi potkii sopivasti taustalla, hiilihappoja niukasti.
Emelissen IS on kyllä mainio olut niin tyylissään, kuin muutenkin. Jylhä ja pehmeä, tasapainoinen, mutta voimakas. Lisäksi pullon yksinään juotuaan tämä käy kivasti päähän aiheuttaen sopivan rennon fiiliksen.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16 -> Yhteensä: 40/50
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti