Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Olutarvioissa: Lindemans Kriek Cuvee Rene

Oluen speksit:

Mikä: Lindemans Kriek Cuvee Rene, Kriek (Lambic), Belgia
Mistä: "Ulkomailta", Olutravintolat
Hinta: n. 6,8€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Lindemansin panimo on perustettu 1811, mutta Kriekin ja Gueuzen valmistus alkoi vasta 1930. Kyseessä on edelleen perhe omistuksessa oleva panimo ja lasissa oleva Cuvee Rene on panimon "Grand Cru", makeuttamaton kriek. Lindemansin, makeutettuja, tuotteita on melko laajasti saatavilla, joten suosittelen kokeilemaan.


Hillittömän työkiireen keskeltä löysin tämän viehkeän punapään. Niin leikkisä, sulavalinjainen ja ilman sokerikuorutteita. Avatessa hupun alta paljastui vielä lisää korkattavaa. Tuplasulku vaati sopivat työkalut, mutta lopulta kaunotar kellahti viekoittelevasti pesäänsä. Viimeinkin, niin pitkän ajan jälkeen on lasini täynnä. Tänään punap..siis Lindemansin Kriek Cuvee Rene, joka tarupuheiden perusteella olisi "sugar free", eli ns. "aito kriek". Valitettavasti en malta päivitellä enempää kiireitäni, vaan pahoittelen poissaoloani arvon lukijat. Asiaan.
Lasiin kaatuu tumman punaista olutta. Vaahtoaa pinkisti, mutta vaahto ei jää oluen pinnalle.
Tuoksussa happaman kirsikkaisia sävyjä. Ei keinotekoista makeutusta, kiitos. Kirsikan kiviä, hieman puumaisuutta, joka voisi olla tynnyristä peräisin? Hieman ummehtuneen kellarimainen aromi taustalla.
Maussa happamaa kirsikkaisuutta, ei aivan samanlaista syvyyttä, kuin vaikkapa Cantillonin Kriekissä. Sinänsä tätä on hankala kuvailla, kuten Kriekit yleensä, tämäkin on lähes pelkästään kirsikkaa ja happamuutta. Itseasiassa todella kuivaa ja hapanta. Edelleen puista ummehtunuttta kellarisuutta ja hedelmäisiä sävyjä.
Suutuntumaltaan jotakin keskitäyteläisen ja kohtalaisen täyteläisen väliltä. Hiilihappoja on paljon. Runko on sinänsä keveä, mutta happama kuivuus tekee siitä raskaamman.
Lindemans pesee kasvonsa totaalisesti tällä tuotteella. Ei ole maitokauppojen pienissä pulloissa myytävistä sakariini hirviöistä mihinkään tämän rinnalla.
Suosittelen eritoten kuivien viinien, (oikean) siiderin ystäville ja harrastajille.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16 -> Yhteensä: 39/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti