Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 27. helmikuuta 2012

Olutarvioissa: Chimay Blue (2009)

Oluen speksit:

Mikä: Chimay Blue (2009), Belgityylinen Vahva Ale, Belgia
Mistä: Alko, olutravintolat
Hinta: 4,18€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9%, katkero: 17ebu ja väri: 71ebc.
Nippelitietoa: Chimay on v.1863 perustettu Trappistiluostarin panimo. Blue/Grande Reserve on panimon vahvin olut, joka on humaloitu perinteikkäällä Hallertaulla. Sinistä on saatavilla aina 0,33l pullosta 3l "tupla magnumiin" asti. Muista tuotteista mainittakoon Red, White ja munkkien pöytäolut Dorée.

Maanantai, vapaapäivä. Toisilla työviikon alku, itselläni työviikonlopun päätös. Arvoin pitkään mitä olutta haluaisin nauttia ja erittäin pitkästä aikaa tartuin Chimayn Bleue/Blue/Grande Reserveen. Kyseinen pikkupullo on vuodelta 2009, eli vajaa kolme vuotta vanha, joten kohtalaisen pitkään säilynyt yksilö kyseessä. Chimay edustaa itselleni yhtä niistä ikoneista joiden tuotteet maistuvat lähes aina. Red on ruokajuomana mainio valinta, White on edelleen pahuksen miellyttävä Tripel (tai ainakin oli, edellisestä maistelusta on jo toista vuotta). Sitten on Blue. Tuoreeltaan olut oli hyvä, joskaan ei vaikkapa Rochefortin 8:n tasoinen. Epäilin kypsytyksen parantavan tätäkin, joten nyt sinistä lasiin.

Ulkoisesti hieman sameahkon punertavan ruskea olut. Jättää hieman vaahtoa päälleen, ei kaikkein kestävintä lajissaan kuitenkaan.
Tuoksussa karamellista makeutta ja reilusti kuivattuja hedelmiä. Nämä tekevät tuoksusta jopa hivenen mämmisen. Jännästi rommista sokerisuuta, hiven mansikkaa ja hennosti mausteisuutta taustalla. Voimakas tuoksu on ainakin ikääntyneessä yksilössä melko herkullinen.
Maussa kandisokeria, hieman mämmistä maltaisuutta, joka taittuu lopussa kuivempaan suuntaan. Rommirusinaa, kuivattuja hedelmiä ja hieman hiivaisuutta. Alkoholi maistuu vienosti lävitse. Monipuolinen ja miellyttävä maultaan ikääntyneenäkin.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, pehmeä. Hiilihappoja on sopivasti pitämässä juotavuuden kohdillaan.
Chimay Blue on muutaman vuoden iässä karvan verran parempaa kuin tuoreena. Ei kuitenkaan täysin vedä vertoja Rochefortille, mutta tyylissään lähes erinomainen esitys.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 9, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16 -> Yhteensä: 41/50 (tuoreena 40/50)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti