Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 29. elokuuta 2013

Olutarvioissa: Vakka-Suomen Prykmestar Oktoberfest Bier


Oluen speksit:

Mikä:  Vakka-Suomen Prykmestar Oktoberfest Bier
Mistä: Alko
Hinta: 4,67€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,7%, katkerot: 36ebu, väri: 18ebc.
Nippelitietoa: Vakka-Suomen Panimo on Uusikaupunkilainen pienpanimo (perustettu v.2007). Panimo tunnetaan tietysti varsin laajalle levinneistä Prykmestar (panimomestari) oluistaan. Eritoten SavuKataja on lähellä sydäntäni.


Niin se syksy saapuu pikkuhiljaa. Lehdet kellastuvat ja illat pimenevät asteittain. Myös vuotuinen syksyn merkki eli Oktoberfest oluiden vyöry Alkoon alkoi. Minä kävin poistamassa sieltä tämän kotimaisen esimerkin. Oktoberfest viittaa eritoten Münchenissä järjestettävään Oktoberfest tapahtumaan. "Se on yksi kaupungin historian kuuluisimmista tapahtumista ja maailman suurin ja tuottoisin kansanjuhla, johon osallistui vuonna 2002 kuusi miljoonaa ihmistä".
Samanlaisia olutlutraus juhlia järjestetään nykyisin toki muuallakin.
Vasp on lähtenyt luomaan perinteistä Oktoberfest/Märzen tyyliä varsin traditionaalisesti aina pullon ulkonäköä myöten. 5,7%, rapeat 36ebua ja saksalaisittain perleä humalana.
No kaivetaanpa nyt kolpakkoa kaapista ja laitetaanpa taustalle torvimusiikkia soimaan.

Tsuff. Ulkoisesti kuparin keltaista olutta, varsin kirkasta sellaista. Vaahtoaa ihan kohtuullisesti, joskaan lakki ei kestä kuin hetken.
Tuoksussa reilusti maltaista leipäisyyttä, hiven kukkaisaa yrttisyyttä ja ruohoa. Taustalla aivan hennosti makeutta. Hyvin simppeli, hyvin puhdas ja varsin tyylipuhdas.
Maussa keksimäisen kuivahkoa maltaisuutta, hyvin kevyesti makeutta. Humalointi kuivaa lopulta loputkin maltaan jämät suusta heinäisellä ja kevyen sitruksisella otteellaan. Jälkimaku on siis kuiva, verraten katkerahko tässä tyylissä.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, helposti juotava olut. Sopivasti hiilihappoa, eikä alkoholisuutta mukana.
Vasp osoittaa hallitsevansa nämä saksalaissävytteiset oluet tälläkin tuotteellaan, vieläpä ilman hapankaalia ja bratwurstia (virhe, tiedän). Se mitä tässä jää oikeastaan kaipaamaan on saksalaisveljien pyöreämpi maltaisuus, joka johtunee mallaslaatujen eroista kotimaan ja Saksan mallastamoiden välillä. Hyvää tyylissään, suositukset ruokapöytään.
Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 31/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti