Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 12. elokuuta 2013

Matkaraportti: Kymijoki Beer Festival
Historian ensimmäinen Kymijoki Beer Festival juhlittiin viime lauantaina 10.8.
Paikan päällä oli tietysti Tuopin Ääressä ja seuraavaksi seuraa raportaasi tapahtumasta.
Alkuun matkaan hieman ajassa taaksepäin.
Tapasin festivaalin järjestäjät talvella ja olin kohtalaisen ihmeissäni jo siitä, että joku hullu haluaa oikeasti luoda olutfestivaalin Kouvolaan. Eikä edes keskustaan, vaan "kauas" Korialle, varsin kauniille Kallioniemen lavalle. Nyttemminhän jopa SOPP on levittäytynyt Lahti/Helsinki akselin ulkopuolelle, mutta tiesin, ettei aina SOPP:ssakaan ole paikalla "tarpeeksi" ihmisiä. Joten minulla oli epäilyni, pessimistihän ei pety.
Lauantaina sitten marssin bussiin ja tallustin loppumatkan tanssilavalle, jossa jo puhallinorkesteri viritteli alkutahtejaan. Portit olivat juuri auenneet ja.. olin väärässä, aivan väärässä.

Paikalla oli ihmisiä heti avatessa jo varsin reilunpuoleisesti.
No lipun vaihtoa rannekkeeseen ja morjestamaan erästä toista harrastajaa, joka oli joukkueensa kanssa nautiskelemassa kotimatkalle tarkoitettuja oluitaan pois, jotenkin Green Flashin West Coast IPA:n hörppääminen suoraan pullosta tuntui todella paheelliselta.
Syynä tähän se, ettei alueelle (luonnollisesti) saa tuoda omia juomia(kuka hitto sitä nyt edes haluaisi, olutfestareille omat kaljat?). Joskin olen edelleen sitä mieltä, että esim. avaamattoman lähdevesipullon voisi tuoda, maalaisjärki missä olet..
 No selvisi että paikalla ei ole narikkaa, mikä oli todella outoa ja kiitin itseäni, etten tehnyt samaa virhettä. Sisään kulkiessani koin todella oudon tunteen; ei tungosta, silti yhtäkkiä joku räplää ilman mitään ennakkovaroitusta olkalaukkuani takaapäin. Käännyn jo käsi nyrkissä, kun näen jv:n kääntyvän samalla takanani pois päin. Siis mitä h..a. Turva-alan ihmisenä tilanne oli täydellistä myötähäpeää aiheuttava.
Noh annoin jutun olla ja kävelin noutamaan lasia. Kyseinen festarilasi poikkeaa täysin tutusta SOPP mallista ollen melko perinteinen pieni kolpakko, varsin hauska itseasiassa. Sitten juomaan..

Panimotarjontanahan olivat:
VASP
Rekola
Hiisi
+ kymmenkunta pullo/hanatuotetta

Kävin ensimmäisenä tietysti Hiisin tiskillä morjestamassa panimon toista perustajaa Mikaa (Taisto kilpahan oli Hiisin järjestämä).
Pian paikka alkoikin jo täyttyä. Pihalta leijaili bratwurstin ja hapankaalin vieno tuoksu, puhallinorkesterin soittaessa musiikkia, pystyi silmät ummistamalla kuvitella olevansa Saksassa, silmien aukaisu näytti totuuden, kuinka pönäkät perunanenäiset vanhemmat herrat ja rouvat alkoivat päästä maistiin.

Siirryimme ulos team Inkeroisen kera maistelemaan juomiamme, koska sisällä olisi pitänyt paikoitellen huutaa.
Päivän vaihtuessa iltaan väkeä alkoi olla paikalla melkoisesti ja lopulta seisoin minäkin kymmenkunta minuuttia jonottamassa jokapäiväistä nestemäistä leipääni.
Myöhemmin kuulin, että lopulta lähes kaikki juomat oli myyty loppuun, yhdessä päivässä. Joko Kouvolassa on enemmän potentiaalisia juovoja, kuin muualla, tai sitten suosio yllätti järjestäjät positiivisella tavalla.
Lopulta oli minunkin poistuttava paikalta, edelleen epäuskoisena siitä, että tällainen tapahtuma onnistui kaakon olutnevadassa.

Mitä lopulta jäi käteen?

+ Puolenkymmentä uutta tikkiä (snob) ja Hiisi korkattu käyntiin..
+ Olutkulttuuri nosti päätään vienosti Kvlssa.
+ Väkeä riitti.
+ Pienpanimoilla todella hyvää palvelua.
+ Tapahtuman oranssipaitainen staff hoisi hommiaan mainiosti auttaen aina tarvittaessa panimoiden henkilökuntaa. 
+ Tapahtumapaikka on varsin kaunis, joskin tilaa kaivattaisiin enemmän ja sijainniltaan syrjässä.
+ Illalla ilmainen bussikuljetus tapahtumasta pois (Koria+julkiset = No hope)

- Opastus alueelle+lippukassa/rannekke härdelli ilman infousta asiasta (pieni taulu jäi jonossa seisojien taakse ja vieressä istuneita jv puolen edustajia ei ilmeisesti ihmisten ohjaus kiinnostanut, ainoastaan kassien räpläys ilman kysymistä).
- Ei narikkaa.

Pienemmät  tuskastelut:

- Panimoita kaivattaisiin enemmän. Tässä kohtaa menee täysin sen piikkiin, että tapahtuma oli ensimmäistä kertaa-> riski vs riski. Kenties ensi vuonna enempi?
- Ulkotilat olisi oikeastaan voinut kattaa, nyt ei satanut, mutta sataessa ei lavan puolelle olisi mahtunut juuri kukaan.
- Musiikki paikoitellen liian kovaa. Personal feeling, koska: olut on sosiaalinen juoma ja minä haluan keskustella, en olla musiikkifestareilla etsimässä korvatulppia.


Eli yhteenvetona:
Lapsen vaivoista kärsittyään ja niistä ehkäpä ensi vuonna päästyään tällä tapahtumalla on selvää potentiaalia. Keep up the good work.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti