Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 29. elokuuta 2013

Olutarvioissa: Hoppin' Frog/Fanø Natasha Rocks America

www.hoppingfrog.com
Oluen speksit:

Mikä:  Hoppin' Frog Natasha Rocks America, Imperial Stout, USA
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,5%, katkerot: 55ebu. Väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: V. 2006 perustettu Ohiolainen Hoppin' Frog Brewery tunnetaan harrastajien rakastamana panimona, eritoten panimon Boris ja Doris Imperial Stoutit ovat varsin tunnettuja. Natasha Rocks on Fanøn panimon kanssa pantu yhteistuotos.Iltaa.
Tänään vuorossa on jylhän paahteisia ja maltaan makeita tunnelmia, tai kuten ystäväni asian määrittelee: "Synkkää kuin yö, makeaa kuin synti".
Tai ainakin jotain sen suuntaista.
Natasha Rockseja on tuotettu kahta erilaista ainakin kaikkivaltias RateBeerin perusteella: Denmark ja America. Sen ihmeemmin taustoja tuntematta voisin kuvitella kyseessä olevan jotakuinkin samaa tavaraa, mutta eri panimoilla tehtyä?
No jenkkiversiossa maltaista mainitaan muuten kiintoisa "suklaa ruis".
Enemmittä höpinöitä ja alustuksitta itse asiaan, Natasha Rocks America:

 Ulkoiselta habitukseltaan tämä Imperial Stout on paksuhkoa mustaa nestettä. Lasiin jää hentoinen ja ohuehko lakki päälleen.
Tuoksutellessa huomaan hieman hymyileväni. Tummaa suklaisuutta yhdistyen toffeeseen ja tummaan karamelliin. Paahdettua, hieman rukiista leivänkuorta mukana. Taustalla voi havaita kevyesti hedelmäisyyttä, sekä jenkkihumalien greippisen mäntysitä sävyä. Vahva, kompleksinen ja miellyttävä tuoksuprofiili.
Tovin tuoksuteltuani on tätä pakko maistaa.
Maussa reilusti maltaisuutta, sekä paahteisuutta. Mukaan astuu nyt melko tiukka mäntyisen greippinen humalointi. Ruisleipää, sitrusmaista hedelmäisyyttä ja kevyesti karamellia tasoittamassa särmiä. Jälkimaussa reipas katkeron puraisu ja hieman tummia hedelmiä.
Suutuntuman puolella ollaan kohtalaisen täyteläisissä maailmoissa. Tavallaan pehmeää öljyisyyttä, sekä rapsakkaa humalaa. Alkoholi piilossa. Hyvää.
Natasha Rocks America on varsin tyylikäs Imperial Stout. Kompleksinen, silti varsin yksinkertainen. Pehmeä, silti rapea. Särmikäs, mutta sivistynyt. Kyllä tässä paketissa palikat pysyvät kasassa. Good beer, no shit.
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 41/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti