Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 23. helmikuuta 2012

Omasta Panimosta: Sorretun Woima - Sessio Ale

Oluen speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Sorretun Woima IV, "Sessio Ale", Suomi
Mistä: Kotoa
Hinta: Laskematta
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5%, katkero: 85ibu ja väri: 13ebc.
Nippelitietoa: Uutepohjainen ja pussimäskätty (BIAB) Ale. Humalina: Amarillo, Cascade, Willamette, Citra ja Nelson Sauvin. Sorretun Woima on lajissaan neljäs. Etiketti on tarkoitukseltaan ruma, ikävä ja jollain tasolla vahvasti Kouvolasta.

Ajan kuluksi pantu "sessio ale" tänään testissä. Mallaspuolella puolet uutetta/spraymallasta ja puolet pale-alea, vehnää ja hieman karamellimallasta. Humalointina reilulla kädellä annosteltuja lajikkeita USA:sta ja Uudesta Seelannista (kts. kohta nippelitietoa). Sain tänään "jalluporterin", eli Re-Porterin pulloihin. Maku lupaili hyvää, joten odotukset ovat kohdillaan.
Tämä sorretun woiman versio on siis jonkinlainen pale-alen ja ipa:n ristisiitos. Sessiokäyttöön pantu keveä, mutta reippaan humalainen olut. Maistetaanpa.
Ulkoisesti olut on sameahkon (7% vehnää..) keltaoranssi. Vaahto on muhkea ja kestävä. Jättää reilusti pitsiä.
Tuoksussa trooppista hedelmäisyyttä, appelsiinimarmeladia ja greippiä. Hento makeahkon maltainen sävy soljuu taustalla.
Maussa sitruksista humalaa, reilusti hedelmäisiä sävyjä, jotka sotkeentuvat toisiinsa. Hennosti havuisuutta ja kuivahkoa vehnäistä maltaisuutta ja pientä karheutta. Hieman mehuisa. Muistiinpanojen mukaan humalaa 13g/1l. Jälkimaussa keveä puraisu.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, helpohkosti juotava ja loppua kohden kuivuva.
Runko hieman ohuehko humalointiin verratuna.
Ylipäänsä tavoitteisiin päästiin. Simppeli sessio juoma sopivalla humaloinnilla. Tasapainoisempi kuin esim. HODA ja mielestäni parempi kuin 80v juhlaoluena oleva Marsalkka IPA. Vehnää ehkä hieman liikaa, joten sen osuutta voisi leikata ja laittaa enempi karamellia ja "aromaattista" mallasta sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti