Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 5. helmikuuta 2011

Olutarvioissa: Samuel Adams Black Lager


Oluen Speksit:

Mikä:  Samuel Adams Black Lager, Amerikkalainen Schwarzbier (mustaolut).
Mistä: Systembolaget
Hinta: n. 1,65€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,9%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Samuel Adams on Bostonilainen "pienpanimo", jonka oluista tutuin lienee panimon Boston lager. Black Lager puolestaan on panimon näkemys perinteisestä saksalaisesta Schwarzbieristä.


Ensimmäinen pullo systembolagetista ostetusta erästä aukeaa. Voisi kuvitella että perinteiseen jenkkiläiseen tapaan tässäkin oluessa olisi  käytetty reipasta humalointia, vaan olut osoittautuukin perinteisen linjan äänen kantajaksi. Black Lager onkin muiden mustaoluiden tapaan pikemminkin maltainen, kuin humalainen.
Ulkoisesti kyseessä on melko tuttuun tapaan lähes mustaa nestettä hennolla vaalealla vaahdolla, joka on kyllä hämmentävän pitkäikäinen lageriksi.
Tuoksussa on selvää hieman kahvisen suklaista paahdetta. Maltainen tuoksu päättyy kevyeen lakritsaisuuteen. Tuoksusta tulee hieman mieleen muutama balttiporteri, kuten esim. A.Le Coq.
Maultaan olut on hieman mämmisen maltainen, jossa on hieman suklaista ja kahvista paahdetta. Melko uskollinen tyylilleen, ei mene paahtellaan stout/portermaisiin sfääreihin, vaan jää hennoksi lipaisuksi suussa. Jälkimaussa on hieman lakritsaista ja yrttistä humalointia.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, helpohkosti juotava. Ylipäätään Samuel Adams Black Lager on simppeli mustaolut ilman sen kummempia temppuja. Joku voisi kutsua olutta hieman tylsäksi, mutta omasta puolestani voisin kutsua tätä schwarzia hieman tylsäksi väliinputoaja oluttyyliksi, jonka tämä olut hoitaa maltillisen tyylikkäästi. Suositukseni tummien lagereiden juojille, joille stout/porter on vielä liian haastava.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 34/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti