Korkkasin pitkästä, pitkästä aikaa Guinnessin ja jäin pohtimaan kyseisen Dry Stoutin asemaa maailmassa. Samalla aloin pohtimaan merkityksellisiä, klassikoita ja muita "tärkeitä" oluita. Tästä ideoinnista syntyi leikkimielinen listaus: 25 olutta, joita jokaisen tulisi juoda
kerran elämässään. Tähän päälle hahmottelin oman optimaalisen nauttimistilanteen. Järjestys on sekalainen.
Mikä olisi sinun listasi?
- Guinness DraughtSt. James Gaten panimolla. Tai.. irkkupubissa valomerkin aikaan Dublinersin soidessa taustalla ja nurkkapöydässä istuessa on toverien kesken parannettu maailmaa koko illan.
- Aecht Schlenkerla RauchbierLämpimänä kesäpäivänä Bambergissa panimoravintolan patiolla hyvän makkaran, tai pihvin kaverina.
- OrvalBelgialaisen maaseuturavintolan edustalla, pitkän hikisen päivän päätteeksi aperatiivina ennen ruokaa.
- Rochefort 10Illan viimeinen yömyssy ennen nukkumaan menoa.
- Pilsner UrquellMieluiten panimon kellareissa suoraan tynnyristä valutettuna suodattamattomana ja pastöroimattomana. Tarvittaessa pikkukaupungin lähiöhospodan pöydässä paikallisten kanssaihmisten seurassa. Jukeboxi raikaa, olut on halpaa ja sisällä saa tupakoida.
- Fuller's ESBKesäiltana grillatessa kaveriporukalla, tai mikä tahansa pubi lontoossa, jossa tätä on caskissa.
- Sierra Nevada Pale AleSaunan jälkeen terassilla istuen ja katsellen auringon laskevan järven taa.
- Anchor Steam BeerHelteinen terassi, eikä mitään tekemistä.
- Saison DupontBelgialaisella pellolla, suoraan pullosta. Aurinko paistaa, ainakin hetken, ja voi vaan olla.
- Cantillon(it)Brysselissä. Panimon pienessä ravintolassa aamukohmelossa tai missä vaan, miten vaan, mutta nautiskellen.
- Weihenstephaner HefeweissbierBiergartenilla sopivan bratwurst annoksen kaverina, isosta pokaalista naattien.
- Westvleteren 'Abt. 12Luostarin takapihalla, takapaksi täynnä tavaraa kypsyteltäväksi pitkiin talvipäiviin.
- DuvelHyvässä seurassa nopeaan ja maistuvaan nousuun, mutta myös tilanteeseen, jossa saat juoda vain ”yhden”.
- Westmalle TripelPienessä ja intiimissä ravintolassa nauttien hunajaista kinkkua ja juustolautasta.
- Schloss Eggenberg SamichlausJouluaattona takan edessä ennen siirtymistä konjakin tai viskin pariin.
- HeinekenKeskellä Hollannin maaseutua, syrjäkylän ravintola/parantola/kuppilassa, muiden kyläläisten keskellä. Rasvaista ruokaa ja kärpäsiä katossa. Tv:ssä pyörii ”Oranjen” matsi.
- HoegaardenTerassilla, kuin kotonaan. Ylipäänsä missä vaan, kunhan lämpöä piisaa ja tarjoillaan suuresta "ämpäristä".
- Schneider AventinusPihviä, parsaa ja Aventinusta.. Moniottelijana uppoaa kivasti kotonakin miedon ja suolaisen juuston kera.
- Ayinger CelebratorTalvipäivän lämmittäjä, kun ulkona myrskyää, eikä ole kiire minnekkään.
- Russian River Pliny The Younger...Kotona hekumallisesti growleria tyhjentäen, siis jos asut San Diegossa helmikuun ensimmäisenä perjantaina..
- Newcastle Brown AleBrittiläinen pubi, jossakin Emmerdale maisemissa, paikassa jossa voit valita tämän ja Stellan väliltä.
- ”Sahti”Missä vain, miten vain, kunhan on tuoretta ja kunnossa.
- ”Real Ale”
Brittipubista perjantai iltapäivänä, kauniista joutsenkaulahanasta pumpattuna suoraan päivän vanhasta caskista, joka on kunnossa. - ”Gose+Berliner Weisse””Juo jos löydät näitä reliikkejä menneiltä ajoilta”.
- Samuel Adams Boston LagerTyöpäivän päätteksi, suihkun jälkeen nautittu, tuore, Sam Adams maistuu taivaalliselta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti