Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 30. heinäkuuta 2011

Olutarvioissa: Mikkeller Not Just Another Wit

Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Not Just Another Wit, Witbier, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 10,99€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,6%, katkero: 40ebu ja väri: 12ebc. 
Nippelitietoa: Normaaleista witbiereistä poiketen tässä on Mikkellerin tapaan n. tuplasti enemmän humalaa/katkeroa, pari prosenttia korkeampi alkoholipitoisuus ja Alkon tapaan suolainen hinta. Humalina: goldings, amarillo, saaz ja cascade. Mausteina tyyliin kuuluvat appelsiinin kuori(pomeranssi) ja korianteri.
 
En ole koskaan arvostanut witbieriä kovin korkealle, joten meinasi jäädä tämä olut alunperin Alkon hyllyyn, kunnes kuulin sen olevan jotain ihan muuta kuin pelkkä ylihintainen wit. Witbier on siis belgityylinen vehnäolut, joista tunnetuin esimerkki on lähes kaikkialta saatava Hoegaarden. Onhan se ihan raikasta janojuomaa terassilla, mutta loppujen lopuksi ei kovin kummoista ja täällä päin vielä pahuksen överihintaista.No Mikkeller on tuttuun tapaansa hieman poikennut tyylin perussuunnasta ja luonut jotain, joka ei sovi mihinkään kategoriaan ja mikäs sen parempaa, säännöthän on tehty rikottaviksi, sen todisti jo Nögnen #100. Alkoholin ja katkeropitoisuuden perusteella tämä voisi olla vaikka Imperial Witbier?

Let's cut the bollocks. Lasiin kaatuu sameahkoa vaaleata olutta, joka muodostaa päällensä pienen vaalean isokuplaisen vaahdon.
Tuoksupuolella tulee ensinnä mieleen Chouffen IPA-Tripel. Samaa sitrusmaisuutta, ananasta ja hieman trooppista hedelmäisyyttä. Cascade&Amarillo kombinaatio toimii, kuten yleensä. Taustalla korianteria, nippanappa niissä rajoissa etten lyttää tätä ja hieman mausteista pomeranssia. Jonkinlainen vehnäinen happamuus leijailee nenään hetken nuuskuteltuaan, joten tuoksu on kiitettävän monipuolinen.
Maussa on jenkkihumalaa selvästi. Sitrusta, appelsiinia ja hieman ananastakin, vehnäistä maltaisuutta ja korianteria. Jälkimaku on greippinen, happamahko ja hieman alkoholi puskee lävitse.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, hiilihapotus sopivan raikas, mutta ei aivan yhtä virkistävä/helposti juotava kuin vaikkapa edellä mainittu "hugo", mutta silti prosentteihin nähden hyvää tasoa.
Mikkeller jatkaa tahkoamistaan ja tuntuu, ettei huteja panimolta tunnu tulevan. Not just another wit vie perinteisen witbierin uusiin sfääreihin suhteellisen onnistuneesti, vaikkakin mielleyhtymät Chouffen IPA-Tripeliin ovat selvät. Suositus IPA:n ystäville, sekä Tripelin ylistäjille ja niille jotka ovat jo ehtineet kyllästyä ison hoegaarden ämpärin äärellä juomaansa. Hinta on suolainen ja epäilen vahvasti, että tulee korkeintaan ostettua poistomyynnistä vielä pullo.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku:8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 39/50






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti