Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 4. elokuuta 2011

Omasta Panimosta - Kouvostoliiton Jolly Summer IPA

Oluen speksit:

Mikä:  Kouvostoliiton Jolly Summer IPA, IPA, Suomi
Mistä: Kotoa
Hinta: n. 3e/l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6,8%, katkero: 100ebu(laskennallisesti, makuaistillisesti n.60-80) ja väri: 24ebc. 
Nippelitietoa: Jämähumalista tehty "kevyt kesä ipa". Humalina: Cascade, Columbus, Magnum, Amarillo, Chinook.






Viimein tekstiä tästäkin oluesta. Huomenna olisi vihdoin ja viimein aika panna Saisonia, joten sen kunniaksi pullo kesäipa:a. Kyseessä siis jämähumalista pantu keveä IPA. Tämän kohdalla ongelmaksi muodostui tuskastuttavan hidas jäähtyminen jäävedessä, joka söi aromeja ja hermoja. Panimoon hankittu rosterikierukka, tai tuttavallisemmin immersiojäähdytin, joutuu siis huomenna tulikokeeseen pitkällisen puhdistusprosessin jälkeen.
Ulkoisesti tämä on hieman oranssiin vivahtava kellertävä olut ihan ok-vaahdolla, joka kuvatessa ehti jo laskea, kiitos kameran akun, joka olikin loppu.
Tuoksussa greippiä, sitrushedelmää ja hieman mäntyä. Tuoksu on hieman hiipuva tässä vaiheessa.
Maussa on selvästi greippisyyttä, mäntyä ja hieman hedelmää. Melko suoraviivainen ja katkera. Kulmikas, ei ollenkaan pehmeän pyöreä, vaan jopa hieman agressiivisen vauhko maultaan. Vehnämaltaan käytön voi huomata taustalta, se tuo hieman vivahdetta muuten humalan valtaamaan makuun. Jälkimaussa katkero hieman puraisee, mutta maku hieman vesittyy lopussa.
Suutuntuma on jotakin keski ja kohtalaisen täyteläisen välimaastosta, hiilihapotus sopiva, juotavuus kohdillaan.
Ylipäätään tästä jämätavara oluesta tuli ihan kelpo janojuoma kesälle. Joitakin asioita jäi edelleen hampaankoloon, mutta eteenpäin askel askeleelta.

Huomenna siis edessä Saison yritelmä. Syksylle kaavailuissa pyörii edelleen viskitynnyri imperial stout/porter, sekä lisää IPA:a, humalina olisi mm. Riwakaa, Nelson Sauvinia, Simcoete, Amarilloa ja Citraa. Lisäksi mielessä on hieman perverssi ajatus, johon liittyvät mm. jalokahvi, tammilastut ja brown ale..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti