Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 22. heinäkuuta 2011

Olutarvioissa: Mühlen Kölsch

Oluen speksit:

Mikä: Mühlen Kölsch, Kölsch, Saksa
Mistä: Kölnistä, sattumanvaraisesti muualtakin.
Hinta: n.1€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,8%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Mühlen Kölsch on Kölnissä Brauerei zur Malzmühlen (perustettu 1858) valmistama Kölsch. Kölsch on pintahiivaolut (ale), mutta valmistettu muuten pitkälti samalla tavalla kuin vaaleat lagerit. Vain Kölnissä pantua Kölschiä voi kutsua tällä nimellä nimellä, muiden etiketeissä voi lukea vaikkapa "kölniläistyylinen olut, tms".


Helteet palasivat ja nyt jos koskaan maistuu virkistävä Kölsch. Kyseessä siis pintahiiva käynnyt olut, käytetty n. +15-20c lämpötilassa suurin piirtein samoilla raaka-aineilla, joista rakentuu tavanomainen vaalea lager, joten kyseessä on todella helposti juotava pintahiiva olut. Korkataanpa:

Lasiin kaatuu kullankeltaista olutta niukahkolla vaalealla vaahdolla, joka katoaa hetken kuluttua.
Tuoksussa on hieman kukkaisia sävyjä, vaaleaa leipäistä maltaisuutta, viljapeltoa ja häivä hedelmäisyyttä muistuttamassa, että kyseessä ei ole lager.
Maultaan tämä "mallasmyllyn kölssi" on keveähkösti leipäisän maltainen, hieman maissia ja ruohoisuutta. Jälkimaussa katkeroa ei maista kunnolla, kuivahko loppua kohden.
Suutuntuma on kevyehkö, helposti juotava. Hiilihappoisuus on hieman pistävää.
Mühlen Kölsch on perushyvä esitys tyylissään. Virkistävä janonsammuttaja ja menisi monelle karhumiehelle janojuomasta kuin väärä raha. Puhdas ja yksinkertainen.
Pisteet:
Tuoksu: 5/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku: 5/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 12/20, Yhteensä: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti