Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Miksi keskiolut pitäisi siirtää Alkoon?


Alkoholipoliittisen keskustelun vetäessä henkeään ja iltapäivälehtien siirtyessä kilvan kertomaan työelämästä syrjäytyneistä, kuin hakien lyhytkatseista populismia ”Tuet pois”-sloganeilla haluamatta katsoa kolikon toista puolta. Koen paitsi pientä närkästymistä, mutta myös halua koittaa ymmärtää asioita toisinpäin. Eli matkata korkinkääntöpuolelle, mutta käänteisesti. Koska tässä mediassa puhutaan alkoholista, jätämme te-toimistojen mölyn toisaalle ja pureudumme toverini Vesan heittämään lyhyeen ajatukseen syvemmin. Sellaisella THL:n hyväksymällä ja leimaamalla tavalla.
Pitäisikö ns. kolmosolut, eli keskiolut siirtää Alkoon?

Keppana Alkoon?


Pitäisi.

Koska alkoholihaittojen ennaltaehkäisyn kannalta tehokkain yksittäinen keino on siirtää tämä meitä suomalaisia juovuttavin tuote Alkoon, jolloin paitsi haitat vähenisivät, mutta myös valtion kirstuun kilahtaisi entistä enemmän veroeuroja.
Sinne samaan paikkaan kylmien seinien ja aivan liian kirkkaiden valaisimien sekaan tulisi kärrätä myös limuviinat, liian kirkkaan väriset alkoholijuomat (etenkin naiset villitsevät pinkit juomat), juomat joita juodaan pillillä, sekä alkoholipurukumit, liköörikonvehdit ja muut viinatötteröt strösselillä. Tällöin näiden vaarallisten tuotteiden valvonta ja myynti olisi parhaiden asiantuntijoiden käsissä ja monopoli pelastuisi, sekä sen myötä kasa työpaikkoja. Vaikka kuulemani mukaan Alko onkin onneton sitouttamaan työntekijöitään yritykseensä (kuten suuri osa isänmaan firmoista muutenkin). Tällöin myynti olisi vastuullista, haitat vähenisivät, koska maaginen Alkon seinä ja sen hermeettisesti suljettu ovi estävät alkoholismia ja muita sosiaalisia ongelmia leviämästä.

Nuorison villitsevä kaljajäätelö pillillä

 "Ruokakauppaan voidaan tuoda ne karmean pahanmakuiset ja katkerat juomat Alkosta"


Entäpä maitokaupat? Mitä tarjota pirkkalavan tilalla sisäänvetotuotteena? 
No tämähän ratkeaa nyt aivan loogisesti pääteltynä, jos yllä esitellyn kaltaiset tuotteet ovat saatanasta ja saatana ei kuulu Suomeen, joten se manataan nyt helposti pois (kiitos yhdelle Piholle tästä kielikuvasta).

Tällöin ruokakauppaan voidaan tuoda ne karmean pahanmakuiset ja katkerat juomat Alkosta, koska nehän eivät aiheuta haittoja. Ajatelkaapa vaikkapa jotain IPA:a. Sehän on niin helvetin katkeraa pajunkuoriuutetta, ettei sitä juo Einarikaan. Väriltään usein jotain samean ruskeaa lientä, eli ei kiihota nuoria naisia ryyppäämään. Tai mitenkätä tuo Imperial Stout? Sehän on niin vahvaa, tukevaa, ettei sitä halua kiskoa lavallista kerralla, toisinkuin taskulämmintä Koffia. Tämä logiikka todistettiin jo taannoin, kun ko. Keravalaisen piti poistaa tienvarresta se suuri tölkki, ettei tee välittömästi mieli vetää lärvejä. Tätä samaa ongelmaa ei ole Imperial Stoutin kanssa, joten Sinebrychoff voi varmaan korvata punaisen tölkin Portteripullolla?

Eli kyllä. Keskiolut Alkoon haittoja aiheuttamasta ja Alkosta voidaan vapauttaa samalla hyllytilaa ja niitä pahanmakuisia katkeria ja ihmeellisiä juomia ruokakauppaan, koska nehän eivät aiheuta haittoja, sillä eihän niitä kukaan halua juoda kuitenkaan. 

R10. Liikaa outoja makuja, liian makea, liian vahva, ei tätä kukaan halua juoda sixpackia, eli kauppaan?

Näin isänmaa on nyt puollustettu, pelastettu ja vapautettu väärän viinan vankilasta. Odotan Pekka Puskalta ja muilta SoTe-limuviinapampuilta nyt siis FB-kaveripyyntöjä, fistbumbeja, Kepun jäsenkirjaa Paavo Väyrysen nimikirjoituksella ja lisää todellisuuden hämärtämiseen kykeneviä lausuntoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti