Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 6. elokuuta 2015

Reittausblogin kotiolutlaatikko, osa 2/2 (+Testowit)"Eräänä pilvipoutaisena päivänä piipahdin Raumalla (kaunis kaupunki todella) ja vaihdoin tietysti laatikon kotioluita Reittausblogin Harri "Hayke" Metsäjoen kanssa. Harri on vanha harrastajatoverini, kotiolutmies, olutarvioija, armoton bloggaaja, joka ottaa vielä pahuksen hyviä kuvia juomistaan. Siinä reittauskodan edustalla turisimme hetken maltaan maailmasta, mutta valitettavasti meillä oli kiire Poriin (uskaltaako tämän yhdistää mainintaan Raumasta samassa jutussa?). No ehkä joskus paremmalla ajalla sitten uudestaan. Kuitenkin nyt laskeuduttuani kaikkien noin 1700(?) kilometrin jälkeen kotiini voin korkata setin ja alkaa ihmettelemään millaisia oluita on käsiini osunut tällä kertaa."

Tänään jatketaan laatikon perkausta.Katajainen Ansa (vol 2.0):


Tästä oluesta löytyy tarkka reseptikin täältä. Kyseessä onkin kenties jotakin Imperial Stout/Porter/Foreign Stout settiä. Vahvuutta n. 8,1%,  70ebua katkeruutta. Brittiläisiä maltaita, joita itse pidän aromikkaampina kuin kotimaisia. Maris Otteria, Brown ja Black maltaita, maissihiutaleita, savumallasta ja kaurahiutaleita. Huomionarvoisesti ei karamellimallasta, mutta vahvuus ja Maris Otter tuovat varmasti makeutta, näin uskon. EKG ja Fuggles klassisena humalakombona. Safale S04 hiivaa ja vähän katajaa. Kiintoisasti mehumaijalla valmistettu tuotos. Speksien puolesta lupaa todella hyvää. Resepti näyttää tasapainoiselta, joten korkataanpa.

Vieno sihahdus patenttikorkista. Lasiin kaatuu melko paksua, lähes mustaa nestettä. Jättää keskiasteisesti vaahtoa lakikseen.
Tuoksussa on hienosti kerroksia. Keveää paahteisuutta ja kaakaota. Salmiakkia ja pientä savuisuutta. Keksistä maltaisuutta, vähän makeutta ja hedelmää. Miellyttävää ja brittihenkeä savuisella twistillä.
Maussa salmiakki tuntuu kivasti. Makeaa maltaisuutta mukana. Paahteisuus jatkaa makuuni sopivalla linjalla, koska runko tuntuu mukavasti tämä ei tipu inhoamalleni tuhkakuppiosastolle. Savuisuus puskee jälkimaussa mukavasti esille hennon marjaisuuden kera, mutta katajaa en tahdo löytää.
Kohtalaisen täyteläinen olut sopivan matalahkoilla hiilihapoilla tekee juotavuudesta tyylille sopivaa. Öljyistä, alkoholi piilossa.
Hayke puskee kyllä nyt vesille jälleen yhden täysin kaupallisen tuotteen. Voisin hyvin kuvitella tämän Alkon hyllyille ja etikettiin jonkin klassisen brittivalmistajan. Menisi meinaan täydestä.
Heitetäänpäs pisteitä sellaiset 4-/5.


Hunajasima: 

Haa.. Tämäpä tuleekin videolta. Kenenkään väsynyttä krapulaista fiilistä ja ilmettä ei ole oikeasti olemassa.. Hörpättiin tämä siis kaverini kotipuolessa ja kivasti upposi. Harrin speksit tälle olivat: "Hunajasima, jossa on 1,8kg erilaisia hunajalaatuja, 500g
fariinisokeria, 500g kandisokeria ja käytetty US-05:llä.
Alkoholipitoisuutta noin 3%"Pyynikin Testowit: 

 Eräs näistä himoitsemistani tuotteista on jo pitkään ollut tämä Ruokapuoti Lumolle valmistettu Testowit. Jo pelkästään raaka-aineiden puolesta. Pakuriteepohjaa. Maustettu nokkosen juurella, ruusujuurella, siankärsämöllä, katajanmarjalla, appelsiininkuorella ja männyn siitepölyllä.. Tämän pullon sain lahjaksi Ruokapuoti Lumosta, johon tykästyimme molemmat muutenkin. 
Korkataanpas..
Ulkoisesti tulee ekana jaffalimu mieleen, siis Aurinko Jaffa tietenkin. Vaahdolla toki. Kaunista.
Tuoksussa reipasta happamuutta, sitrusta, appelsiinia ja vähän hikeäkin. En osaa sanoa miltä suurin osa mausteista kuuluisi tuoksua, joten kuvailen tämän alle jäävää siivua vain yrttiseksi. Erikoinen.
Maussa samaa sitruksista hapokasta happamuutta. Mausteisen yrttistä flavoria taka-alalla. Todella terävää, lähes Lambicmaista happamuutta piisaa. Raikas.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, suuta supistava. Maku jää pitkäksi aikaa vellomaan ja pyörimään 
Kyllä.. Miehekästä juotavaa. Harmi että joutuu piiloutumaan sisätiloihin, etteivät kaikki kulman mammat syöksy reisilleni kiipeämään..Meinaan..
Arvosana: 3+/5.Yhteenvetona voisi todeta, että kyllä oli laadukasta juotavaa aivan kaupalliselle tasolle asti. Harrille ja Lumon Terolle kiitokset paketista. Kyllä kelpasi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti