Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

PanoPäivänSatoa: BelgIPA/Olympia olut

Terve.
Tänään olen ollut hulluna. Piti panna witbieriä, mutta sehän on kuulkaas tylsää se.  No ensin päätin kokeilla muutamia uusia humaloita tässä, mutta eihän kevt witbier runko siitä pidä. Seuraavaksi aloin miettiä hiivaa ja käsiini eksyi putkilo wlp550, eli Achouffen kantaa ja homma alkoi näyttää heti kiinnostavammalta.
Lopulta kasasin reseptiin pilsiä, vehnää ja ruishiutaleita, sekä sokeria. Nostin OG arvon 1.065 ja päätin unohtaa Ebujen laskemisen, yli 60 ne nousevat kuitenkin..
Siivilöinti alkakoon

Humalapuolella päätin käydä koko pahuksen skaalan lävitse. Mäskin sekaan kaadoin Northern Brewerin kukintoa, ajattelin sen auttavan siivilöinnissä. Ensivierrehumalointina keittoon matkusti Galaxya ja keiton alkaessa Columbusta. Puolessa välissä kutitti korvan takaa ja kaadoin sekaan Cascadea. Sitten muistin, että witbierissä on mausteita, joten laitoin appelsiinin kuorta ja korianteria sekaan. Lopussa laitoin lisää Columbusta ja Galaxya. Sekään ei oikein riittänyt vaan simuloin whirlpoolia ja annoin vierteen olla tovin ilman jäähdytintä ja lisäsin vielä lisää Galaxya ja Cascadea.
OG 1.065 ja 11l vierrettä tynnyrissä. Lämmöt nyt 18c ja pönttö kylmävesihauteessa, jotta ei ihan lähde Chouffen mausteinen hedelmätarha käsistä. Jaa, varasin muuten kuivahumalaksi lisää Galaxya ja sille valitsen vielä kaverin pakastimesta. Tai oikeastaan. Nyt kaikkien lukevien ja tavaamaan kykenevien edessä äänestäkää mitä laitan Galaxyn kera kuivahumalaksi? (Selviää se, kuinka tarkkaan näitä luetaan).
Mäskiä, huomaa kukinto seassa
Vaihtoehdot (eli mitä pakastin sisältää):
1. Columbus
2. Amarillo
3. Simcoe
4. Hallertau Mittelfrüh
5. East Kent Goldings
6. Northern Brewer
7. Pacific Jade
8. Nelson Sauvin
9. Chinook
Viime viikolla keitin muuten RuiSaisonia taas, mutta ei kamera sattunut kouraan.
Tämä meni samoin kuin viimekin suvena, tosin hilasin hieman Amarilloa lisää keittoon ja käytin Citran jämät lopussa.
Vierteen laskua
Nyt pelkään, että Belgiassa joku osaa Suomea ja tulee majoneesituubin kera ahdistelemaan perinteisten tuotteiden bastardoinnista, tai kenties onnittelee, sillä eihän siellä mikään ole muutenkaan pyhää.. Onneksi lagerkäyminen ei ole mahdollista kotona, saattaisin innostua noista germaanien kevyistä juomista liikaa ja lopulta laittaa hieman Nelsonia sinne ja Amarilloa tänne, ehkä hieman mausteita ja vaihaa hiivakantaa ja mallaspohjaan aavistus hiutaleita. Saattaisin saada bratwurstista silmään. Ugh, ei muuta tällä erää. Jäämme seuraamaan käymisen jumalaista näytelmää.Humalaa ja mausteita, jotakin kuitenkin puuttuu.. Ja sehän on lisää humalaa.


3 kommenttia: