Tänään olen ollut hulluna. Piti panna witbieriä, mutta sehän on kuulkaas tylsää se. No ensin päätin kokeilla muutamia uusia humaloita tässä, mutta eihän kevt witbier runko siitä pidä. Seuraavaksi aloin miettiä hiivaa ja käsiini eksyi putkilo wlp550, eli Achouffen kantaa ja homma alkoi näyttää heti kiinnostavammalta.
Lopulta kasasin reseptiin pilsiä, vehnää ja ruishiutaleita, sekä sokeria. Nostin OG arvon 1.065 ja päätin unohtaa Ebujen laskemisen, yli 60 ne nousevat kuitenkin..
Siivilöinti alkakoon |
Humalapuolella päätin käydä koko pahuksen skaalan lävitse. Mäskin sekaan kaadoin Northern Brewerin kukintoa, ajattelin sen auttavan siivilöinnissä. Ensivierrehumalointina keittoon matkusti Galaxya ja keiton alkaessa Columbusta. Puolessa välissä kutitti korvan takaa ja kaadoin sekaan Cascadea. Sitten muistin, että witbierissä on mausteita, joten laitoin appelsiinin kuorta ja korianteria sekaan. Lopussa laitoin lisää Columbusta ja Galaxya. Sekään ei oikein riittänyt vaan simuloin whirlpoolia ja annoin vierteen olla tovin ilman jäähdytintä ja lisäsin vielä lisää Galaxya ja Cascadea.
OG 1.065 ja 11l vierrettä tynnyrissä. Lämmöt nyt 18c ja pönttö kylmävesihauteessa, jotta ei ihan lähde Chouffen mausteinen hedelmätarha käsistä. Jaa, varasin muuten kuivahumalaksi lisää Galaxya ja sille valitsen vielä kaverin pakastimesta. Tai oikeastaan. Nyt kaikkien lukevien ja tavaamaan kykenevien edessä äänestäkää mitä laitan Galaxyn kera kuivahumalaksi? (Selviää se, kuinka tarkkaan näitä luetaan).
Mäskiä, huomaa kukinto seassa |
1. Columbus
2. Amarillo
3. Simcoe
4. Hallertau Mittelfrüh
5. East Kent Goldings
6. Northern Brewer
7. Pacific Jade
8. Nelson Sauvin
9. Chinook
Viime viikolla keitin muuten RuiSaisonia taas, mutta ei kamera sattunut kouraan.
Tämä meni samoin kuin viimekin suvena, tosin hilasin hieman Amarilloa lisää keittoon ja käytin Citran jämät lopussa.
Vierteen laskua |
Humalaa ja mausteita, jotakin kuitenkin puuttuu.. Ja sehän on lisää humalaa. |
#7 Pacific Jade
VastaaPoistaChinook!
VastaaPoistaAmarillo
VastaaPoista