Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pääsiäisolutta 2013: Svaneke Påskebryg

Oluen speksit:

Mikä: Svaneke Påskebryg, Oktoberfest/Märzen, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 4,80€/0,5l.
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,5%, Katkero: 32ebu ja väri: 35ebc
 
 
Nippelitietoa:
Vuonna 2000 perustettu pienpanimo Bornholmin saarella alkaa olemaan melkoinen vakiotuttavuus Alkossa. Tässä pääsiäisoluessa raaka-aineina: Pilsner-, münchner- ja karamellimaltaat. Humalina: Perle ja Hallertauer Mittelfrüher ja Tettnanger.

Alkon pääsiäisoluista tällä kertaa testiin valikoitui Svaneken pääsiäis"lager".
Tämän vuotinen setti ei oikein innostanut, mutta päätin nyt tämän ottaa kokeiluun. 32ebua luulisi purevan kivasti ja pitävän kokonaisuuden raikkaana. Hinta on tottakai tyyris, koska Alko, eli valtio haluaa tehdä sitä rahaa jokaisen panimon, maahantuojan ja kuluttajan selkänahasta. "Kas taskussani oli rahaa, no ei ole enään".
Tällä kertaa toivon vähän, että " ei olutta tyyliin katsominen" ja lopputulos olisi vaikkapa aikanaan hulppeat 50snt halvemman Session Pilsnerin tasoa.
Mennäänpä asiaan ja maistetaan.


Ulkoisesti kuparinpunertavaa olutta paksulla ja kestävällä vaahtolakilla, joka jättää kauniisti pitsiä lasiin.
Tuoksu on varsin miellyttävä. Siinä on kevyttä leipäisen viljaista maltaisuutta ja hennosti karamellia. Humalaosastolla aavistus kukkaisuutta, ruohoa ja tuoretta humalaisuutta. Ok, mutta ei maailmoja seisauttava kokemus, vielä en käänny tähän uskontoon.
Maussa keksimäisen makeahko maltaisuus leikkii kielenpäällä viljaisuuden kera. Leikki päättyy karvaasti ison pahan humalan tullessa puhkumaan ja puhaltamaan. Harmi ettei puhkua riitä, vaikka yritystä on. Hennosti sitrusta, ruohoa ja yrttisyyttä mukana, jopa kevyesti hedelmäisyyttä. Jälkimaku on keveän katkerahko ja kuivahko.
Suutuntuma on Påskebrygissä on keskitäyteläinen. Helposti juotavaa sessiokamaa täynnä.
Påskebryg on pitkälti sellainen kuin kuvittelinkin. Raikas ja simppeli. Saksalaistyyliä löytyy, ehkä astetta modernimpana tulkintana.
Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti