Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 11. maaliskuuta 2013

Olutarvioissa: Mikkeller Beer Geek Breakfast

Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Beer Geek Breakfast, Stout, Tanska
Mistä: "Ulkomailta", Olutravintolat.
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,5%, Katkerot: 100ebu ja väri: 151ebc .
 
 
Nippelitietoa: Centennialia&Cascadea humalointiin, Gourmet kahvia ja pitkä lista maltaita, joista 25% Kaurahiutaleita.


Iltaa vaan kaikille. Itseasiassa pitäisi kai toivottaa huomenta, on nimittäin aamiaisen aika. Olen pitkään himoinnut korkkaavani käsissäni olevan Beer Geek Breakfastin ja nyt se hetki on käsillä. Periaatteessa tämä kai olisi Oatmeal stout? Ainoa mikä hieman epäilyttää on tuo maininta kahvista ja kuten ehkä muistatte, minulle se harvoin toimii ja pidän kädet ristissä, sekä jäniksenkäpälät taskussa maistaessani. Eli pitänee juoda pillillä ensimmäinen huikka?
Pullo on näemmä aikalailla vuoden vanha ja päiväystä riittää aina 2016 asti. Nyt maistamaan..

 
 Ja lasiini kaatuu lähes sysimustaa öljyä. Päälleen se jättää paksun ja pihkuran kestävän vaahdon. Kaunista, kaunista.
 Tuoksu on melko mahtava. Paahteista mokkaa riittää, kuin mutteripannusta aamutuimaan tulviva jumalainen nektari ikään. Tumman suklaan aalto on toinen joka saa todella lämpiämään tälle, sitä riittää lähes yhtä loputtomiin kuin Tammisen Juhanin avautumista.. Taustalla seikkailee kevyesti kuivattua hedelmäisyyttä ja kevyesti karamellia. Humalointi on kokonaan jossain alla, mikä voi johtua pullon iästäkin. Todella hyvän tuoksuista tavaraa, saako tätä Wunderbaumina?
 Maussa pehmeän toffeista maltaisuutta, kunnes reiluhko paahteinen kahvisuus putsaa rulettipöydän. Aavistus mäntyistä humalointia yhdessä tumman suklaan tuoman katkeranmakean flavorin kera.. Sanat loppuvat kesken; Jos ovellani käyvät jehovat tarjoaisivat tornilehtien sijasta tätä voisin jopa kuunnella (Ja se on paljon se..minulta). Jälkimaku on pehmeän katkera loppuliuku unelmien sielunmessua kohti. Mitään et ymmärrä, mutta silti uskomaton kokemus.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen ja ennen kaikkea alleviivaattuna: Uskomattoman pehmeää. Kuin sitä kuuluisaa linnunmaitoa. 
Beer Geek Breakfast on lopulta juuri niin upeaa, kuin nimestä voi päätellä, jopa ilman pekonia ja munaa. Pehmeää ja eleganttia. "Jotain kaunista, koristeellista, liikuttavaa,
Parempien, niiden parempien ihmisten kamaa"
.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 9/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 17/20, Yhteensä: 42/50
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti