Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Olutarvioissa: Hartwall Foster's Radler

Fosters.fi
Oluen speksit:

Mikä: Hartwall Foster's Radler, Hedelmäolut, Suomi
Mistä: Maitokaupat
Hinta: Ilmainen, n. 2,5€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 2%, Katkeroista ja väristä ei arvoja.
 
 
 

Nippelitietoa: Foster's on alkujaan Australiasta peräisin oleva olutbrändi, jota Hartwall panee lisenssillä Suomessa. Radler taas on perinteinen saksalainen juomasekoitus, jossa olutta sekoitetaan n- 50-50 suhteessa sitruunalimonadiin.


Liput salkoon kotimaista juomaa tarjolla kaukaa "Lahest" asti. Fostersia en olekkaan juonut vuosiin ja tällä kertaa kävi niin, että lukijavinkki tarjosi ilmaisen tikin. Se onko 2% "limpparin" ilmaiseksi jakeleminen miten tuomittavaa maassa, jossa edes ravintolasta ei voi ostaa growleria matkajuomaksi, niin jätän tämän dilemman viisaammille. Te muut janoiset hölmöt voitte kokeilla onneanne vaikka ältä.
Itse olen sen verran perverssi, että jopa nautin Radlerista. Se on raikas, kevyt ja sitruunainen. Harvemmin makea, eli loistavaa janojuomaa kesällä. Se taas maksaakko Fostersin hintaa, vai hakeako Lidlistä Grafenwalderin halpaa Shandya tähän tarkoitukseen on jokaisen oma valinta. Mikään ei tietysti estä ostamasta, tai panemasta tätä itse.
Entä miltä tämä maistui?

 
 Tsuff, sopuli aivastaa. Tämä Radler on varsin samean oranssihkonkeltaista olutta. Vaahtoaa reilusti ja vaahto jopa kestää pienen hetken.
Tuoksussa sitruunalimonaadia, hieman appelsiinia ja alla häivähdys keskiketteräisyyttä. Etäisesti hieman saippuainen, mutta kohtuullisen raikas tuoksu miellyttää muuten.
Maku taas on selvästi sitruksinen, hieman sokerisuutta ja alla maistuu kotimaisen lagerin kevyttä maltaisuutta ja hieman tympeää tunkkaisuutta. Jälkimaku on kevyen limonadimainen.
Suutuntuma on todella keveä ja helposti juotava, kuten 2% tuotteelta odottaakin.
Foster'sin Radler on oikeastaan yllättävän juotava ja raikast tuotos. Jopa parempaa kuin normaali Foster's ainakin muistikuvien mukaan. Limpparista "olutta" kesähelteelle. Maksaisinko tästä 2,5€? En usko.
   Pisteet:
Tuoksu: 5/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku: 4/10, Suutuntuma: 1/5, Yleisvaikutelma: 8/20, Yhteensä: 20/50. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti