Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 18. maaliskuuta 2013

Olutarvioissa: 8 Wired Tall Poppy India Red Ale

Kuva: 8wired.co.nz
Oluen speksit:

Mikä:  8 Wired Tall Poppy India Red Ale, Amber Ale, Uusi-Seelanti.
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7%, Katkero: 60ebu ja väri: 32ebc
 
 
Nippelitietoa: Numero 8 rautalanka/vaijeri on Uudessa-Seelannissa vähän samanlaisessa asemassa, kuin täällä intin viiksi/jekkulanka, jolla korjaa kaiken.
Tall Poppyssa humalina Warrior, Columbus, Simcoe ja Amarillo.  
Hyvää iltaa.
Maanantain ja jälleen alkaneiden parin vapaapäivän kunniaksi lasiin valahtaa India Red Alea Uudesta-Seelannista. Itseasiassa taitaa olla ensimmäinen "kiwi" olut joka osuu kohdalleni. 8 Wired on kohtalaisen tuore panimo, joka on ymmärtääkseni edelleen sopimus/mustalaispanimo? No tuotteet ovat nousseet ainakin harrastajien tietoisuuteen täälläkin.
India Red Ale taas on hybridi IPA:n ja Amber Alen välillä. Yleensä IPA:aa maltaisempi ja karamellisempi, sekä tummempi olut. Humalapuoli vaikuttaa pätevältä, joten ainoa kysymysmerkki onkin miltä se maistuu ja kuinka tuoretta se on?

 Ulkoisesti tumman punertavaa kuparinruskeaa olutta. Vaahto on paksu, pitsiä jättävä ja todella kestävä. Kaunista katseltavaa siis.
Tuoksussa on paljon tuttua. Olen pelannut paljon samojen humaloiden, sekä saman Wyen 1272 hiivan kanssa. Pyöreää hedelmäisyyttä ja reiluhkosti maltaisuutta, hiven tummaa karamellia. Taustalla sitrusta ja havuisuutta ja kukkaisuutta, ei kuitenkaan unikkoa nimestä huolimatta. Tasapainoinen ja sinänsä ihan miellyttävä tuoksu, vaan raikkaus on hieman tiessään. 
Maussa lähes toffeista maltaisuutta karamellin kera. Humalointi on melko voimakasta ja intensiivistä, mutta nyanssit jäävät hieman päällekäin. Greippisyys ja havuisuus päällimmäisenä, hennosti appelsiinia takana. Jälkimaku onkin kuivaa ja katkeraa tarinaa. Maku jää suuhun mäntyisenä.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, hieman kermaista pehmeyttä juotavuudessa. Alkoholi piilossa.
8 Wired Tall Poppy ei ole ihan tajuntaa räjäyttävä kokemus, vaan melko perusvarmaa osaamista. Maistuva kyllä, mutta pullo ei taida aivan tuoreimmasta päästä olla. Mikä on toki täysin ymmärrettävää välimatka ja välikädet huomioiden. No ainakin Uusi-Seelanti on nyt korkattu virallisesti.
    Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 36/50.

2 kommenttia:

  1. "kivi" olut? Ettei nyt kuitenkin "kiivi"-olut tai lontoonmurteesta vaikutteita saanut "kiwi"-olut? Tuskin oluessa on kiviä käytetty? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että on tiukkaa sensurointia harrastavaa kustannusportaan salaista oikolukuryhmää tarkempia lukijoita. Virhe on nyt korjattu ja kutsu tähän salaseuraan seuraa postissa (kyllä ne tuntevat kaiken, johtavat kaikkea ja tälläkin hetkellä selkäni takaa kurkitaan jokaista kirjainta). =D

      Poista