Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 28. helmikuuta 2013

Alkon pienpanimo oluet '13: Saimaan Marsalkka Savu

Oluen speksit:

Mikä: Saimaan Marsalkka Savu, Savuolut, Suomi
Mistä: Alko
Hinta: 3,33€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,5%, Katkerot: 82ebu ja Väri: 77ebc
 
 
 

Nippelitietoa:  Saimaan juomatehdas on 1999 perustettu pienpanimo Lappeenrannassa. Tämän tytäryhtiö Panimoravintola Bruuveri avattiin 2006.Tällä hetkellä tehdas on rakentamassa uutta panimoa Mikkeliin. Huhupuheissa Lappeessa ei panna juuri mitään enään, vaan oluet tulisivat enempi vähempi Laitilan suunnalta.
Luulin päässeeni tästä tekstistä, en päässyt.  Taannoin päivittelin tämän jäävän välistä, sillä sitä ei satsia noutaessa läheisessä Alkossa  ollut (no nyt on). Tästä otti eräs harrastaja ja paikallinen aktiivi vinkin ja käväisi noutamassa satsin kotipanimon tuotteita ja jätti pullon Marskin Savua pöytään. Tästä eleestä kiitokseni.
Saimaalta on aina toisinaan ja tytäryhtiö Bruuverilta useammin tullut juotua varsin maukkaita oluita. Tänään edessä on kotimainen savuolut, Alko lupaa katkeroita huimat 82ebua ja runkoa 5,5%. Aiheuttaa reippaan mitä helv..ä h tunteen. Savu IPA? Ei taida olla, olisiko typo sivuilla? Pilsiä ja savumallasta listattu, suodattamaton vielä. How can U go wrong?

Lasiin kaatuu sameahkoa colan ruskeaa olutta. Vaahto on keskitasoa, ei kovin kestävä.
Tuoksussa tuttua pyökkisavustettua mallasta, hieman palvikinkkua ja ruisleipäisyyttä. Ei hirveän vahva tuo savuisuus, taitaa olla Weyermannin maltaita?
Taustalla hennosti hedelmäisyyttä ja hieman makeutta. Simppeli tuoksu, kuin Schlenkerlan pikkuveli. Ei säväytä, vaikka haluaisikin olla itseään isompi.
Maussa savuisuus on melko selkeää, mutta tässä onkin jännästi melko reipas humalointi takana. Maltaista makeutta, hieman leipäisyyttä ja hedelmäisyyttä. Jälkimaussa jännä yrttisen havuinen vivahde humalan osalta. Katkerot purevat kivasti ja kuivattavat suuta. Jää vähän ristiriitainen fiilis, en oikein tiedä pidänkö vai en. Onko haettu savuolutta reilulla humaloinnilla, vai reilusti humaloitua ja savua.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, juotavuus on kohtalaisen simppeliä. Runko on hieman ohuehko, mutta vain 5,5%.
Ylipäänsä hieman yksiulotteinen tuote. Kaipaisi isoveljensä runkoa tukemaan kokonaisuutta. Nyt on ihan juotava olut keveällä särmällä. Suosittelen savuoluiden aloittelijoille, eli heille joille Schlenkerla ja vaikka SavuKataja ovat liian jylhiä.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 12 -> Yhteensä: 32/50

1 kommentti:

  1. Hemmetti. Enpä edes tajunnut tuota alkon sivujen IBU lukemaa, kun omaan blogiini postailin. Sokeasti vain copy-pastesin sen tietoihin. Ei tuo kyllä mitenkään 80+ ole.

    VastaaPoista