Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 5. helmikuuta 2013

Alkon pienpanimo oluet '13: Nokian Tuplakeisari


Oluen speksit:

Mikä: Nokian Tuplakeisari, Doppelbock, Suomi
Mistä: Alko
Hinta: n. 3,52€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8%, Katkerot: 16ebu ja Väri: 60ebc

Nippelitietoa: Entinen PUP nykyinen Nokian Panimo laittoi tarinan mukaan alunperin Bockia, joka kävi aiottua paremmin, joten siitä tulikin Doppelbockia. Humalina: Hallertau Magnum, Perle ja Spalter Select.


Terveisiä taas Mustialan suunnalta, pari tiukkaa panopäivää takana, mutta niistä myöhemmin. 
 Kuten varmaan muistatte. Alkolla oli viime vuonna juhlavuosi ja se otti nipun kotimaisia pienpanimo oluita valikoimiinsa. Tällekin vuodelle löytyi tukku pienpanimo oluita myyntiin ja tänään edessä on ensimmäinen. Koko lista löytyy vaikkapa tästä.
Luonnollisesti olen ehdottomasti sitä mieltä, että näitä oluita tulisi saada helpommin valikoimiin ja tällaiset kerta erät ovat ainoastaan pienen laastarin laittamista vuotavaan suoneen. No ollaan nyt sen verran positiivisa, että mennään asiaan.
Nokian panos tälle vuodelle ei toivottavasti ole pullossa pilalle mennyttä, kuten mennä vuonna. Tyyliä on haettu perinteisestä ja hyvin talveen sopivasta Doppelbockista ja tämä on pullon perusteella "Pirkanmaalainen Bock".

    Ulkoisesti kauniin punaruskea olut valuu lasiin. Vaahto kruunu tulee...ja menee samantien.
Tuoksussa on jotain hyvin nokialaista ja se lie hiivakannan ansiota, house flavor löytyy. Makeahkoa maltaisuutta, hieman mämmiä ja karamellia. Aivan hennosti hedelmäisyyttä ja alkoholia taustailevat tässä oluessa. Simppeli Doppelbockmainen tuoksu, veikkaisin olevan osin samaa reseptiikkaa kuin panimon Münchener?
Maultaan "Double O Keisari" on keskimakean maltainen. Kevyesti mämmiä ja kuivattua hedelmää, aavistus vihanneksisuutta ja lopussa keveä katkeron puraisu. 
Ei sinänsä hassumpi, ikäänkuin hieman kuivempi versio Paulaner Salvatorista. Ei yllä kuitenkaan Celebrator/Asam Bock tasolle. 
Suutuntuma pyörii kohtalaisen täyteläisen ja keskitäyteläisen harmaalla alueella. Juotavuus on passelia, hiilihapot matalalla.
Nokia polkaisee ensiyritykseksi varsin juotavan ja tasapainoisen Doppelin, joka ei harmi kyllä aivan iske sen miljoonan voltin lailla. Hyvää ruokajuomaa kuitenkin.
 Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 34/50
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti