Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 9. tammikuuta 2013

PanoPäivänSatoa: Ruis Pale Ale




Hyvää yötä ja huomenta, sekä hyvää alkanutta vuotta.
Tänään tuli aloitettua vuoden repertuaari panopäivän merkeissä. Alkuperäisenä ideana oli käyttää pussin pohjilta jämä maltaita ja jämähumalaa. Harvinaista kyllä tämä päätös piti loppuun asti, enkä kajonnut muihin, vaikka kuinka poltteli korkata vielä uusikin pussi Citraa ja lisätä hieman sitä ja tätä.
Tästä piti tulla pale-ale, mutta keksin heittää ruismallasta sopivasti sekaan, joten menköön nyt Ruis Pale Alena sitten.
Mallaspohjana pale alea, noin 9% Münich ja saman verran Ruista, sekä 3% Cara60l. 
Humalapuolella yhdistelmänä: Simcoe, Amarillo, Centennial, Citra. Hiivana Wlp:n California Ale V.

Mäskiä huuhteluveden kera
Laskennallisesti n. 5,9% alkoholia, 48ebua ja väri noin 17ebc.
Prosessi meni kasvukivuttomasti, joskin hieman ihmettelin että 100g Citra pussista olin käyttänyt 70g ja pussista oli jäljellä vain 15g. Joko olen tietämättäni tuhlannut kallisarvoisia raaka-aineita, tai Humlen puolella on humalaa pussittaessa reilusti kustu silmään ja laskettu pussin paino mukaan tuohon 100g määrään.
Mäskäsin: 67asteessa 1,5h, ulosmäskäys 76c ja huuhtelu perään. Vettä käsittelin jälleen hieman, jotta sain ph:n halutulle tasolle. Vierrettä keitin 90min, humalointi intervallilla: FWH, 60min, 10min, 5min ja 0min. Todennäköisesti kuivahumaloin vielä Citralla ja ehkä Simcoella tämän. Alla vielä hieman kuvia.
Astiaan päätyi 11l OG 1.060 vierrettä, maku vallan passeli, joten nyt on hyvä hetki korkata pullo kotiolutta, kippis.


Vierteen laskua ja "Ensivierrehumalointia"
Humalaa menossa kattilaan


Vierteen jäähdytystä liian suurella rosterikierukalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti