Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 25. tammikuuta 2013

Olutarvioissa: Belfast Bay Lobster Ale & McGoverns Oatmeal StoutTänään maitokaupan uutuuksia lasissa. Kävipä eilen niin, että paikalliseen Citymarketiin oli eksynyt tukku uutuuksia. Viiden euron brittibittereiden lisäksi hyllyyn oli saapunut kaksi täysin tuntematonta jenkki olutta. Tyyleinä ilmeisesti amber ale ja oatmeal stout. Hintakin oli jäänyt selvästi alle kolmosen, joten nämä testiin ja vitosen Theakstonit, Molesit ja muut ylihintaiset jäivät hyllyyn. Aloitetaanpa eksoottisesti nimetystä Lobster Ale:sta


Oluen speksit:

Mikä: Belfast Bay Lobster Ale, Amber Ale, USA

Mistä:
Maitokaupat
Hinta:
2,79€/0,355l
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 4,7%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Oluet on pantu Shipyard Brewingin panimolla (RateBeerin perusteella). Oluen nimi tulee hauskasta ajatuksesta, että Mainesta kotoisin olevalla oluella pitäisi ehdottomasti olla nimi Lobster Ale.


 
Maitokauppavahvuinen Amber Ale, eikä edes "niin" kovin kallis. Uusille sessio juomille on aina paikkansa, joten mielelläni otan tämän testiin. Etiketti huokuu USA:n koilisrannikon tunnelmaa, joten aika kaataa olut lasiin.

Ulkoisesti syvän punertavanruskea olut keskitason vaahdolla, joka ei valitettavasti ole kaikkein kestävin.
Tuoksu on melko mieto. Leipäisen makeaa maltaisuutta, hiven karamellia ja hedelmäisyyttä, jonka alla vähäisesti sitrusta ja puumaisuutta. Puhdas ja virheetön, mutta kyllä tässä särmää saisi olla enemmänkin. Tasapaino toki kohdallaan, mutta tässä ei oikein saa otetta maltaasta, eikä humalasta.
Maultaan miedon karamellisen toffeinen, hennosti paahdettua maltaisuutta ja hedelmäisyyttä. Jälkimaussa kevyesti ruohoa, puuta ja rapeahko katkeron puraisu.
Ei valitettavasti aivan iske makukaan.
Suutuntuma on nippanappa keskitäyteläinen, hiilihappoja piisaa vähän liiankin kanssa ja se tekee tästä hieman pahvisen. Helppoa juotavaa kyllä.
Lobster Ale ei hauskasta nimestään huolimatta aivan osu makuhermooni. Simppeli, puhdas ja harmiton amber ale. Suosittelen aloittelijoille ja ruuan kanssa.

 Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 12/20, Yhteensä: 30/50  Ja sitten Oatmeal Stoutin pariin..

Oluen speksit:

Mikä: Belfast Bay McGoverns Oatmeal Stout, Sweet Stout, USA

Mistä:
Maitokaupat
Hinta:
2,79€/0,355l
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 4,7%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Oluet on pantu Shipyard Brewingin panimolla (RateBeerin perusteella). Suomiversio on ilmeisesti lantrattu, sillä normaalisti tämän vahvuus pitäisi olla nn.6,5% tienoilla..


 Kaurapuurostouttia seuraavaksi eteen. Hinta täysin sama kuin hummerissa, joten suurella mielenkiinnolla kaadan tämän lasiini.

Ulkoisesti lähes sysimustaa olutta. Vaahto on tässäkin keskitasoa ja hajoaa varsin piakkoin lasin reunoille.
Tuoksu on hentoisesti paahteinen ja suklainen. Aavistus laktoosia ja kahvia mukana.  Hyvin simppeli, joskin varsin toimiva tuoksu. Lisää paahdetta tälle rungolle, niin oltaisiin tuhkakuppiosastolla ja tukevampi runko ajaisi tämä pois maitokaupasta, joten kompromissina ihan osuva.
Maku on melko paahteisen kuivahko, laktoosinen ja maitosuklainen.  Kahvisuutta ja keveä humalointi kuivaavat loputkin mausta, eikä kevyehkö makeus pääse auttamaan asiassa, sillä runkoahan tämäkin kaipaisi  lisää. 
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, helpohkosti juotava olut. 
McGovern ei ole hassumpi maitokauppastout. Vaikea tyyli näin matalille vitamiinitasoille, mutta yritykseksi varsin juotava. Toimii, vähemmän yllättäen, suklaan kaverina kivasti.

 Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 33/50

   

Yhteenvetona: Hintaansa nähden molemmat onnistuvat tyylissään ja alkoholiraja huomioiden varsin tyydyttävästi. Ei huippua, mutta varmaa sessiotavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti