Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Olutarvioissa: Oppigårds Oktoberfestbier


 Oluen speksit:

Mikä: Oppigårds Oktoberfestbier, Oktoberfest/Märzen, Ruotsi
Mistä: Alko
Hinta: 4,73€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,3%,  katkero: 50ibu ja väri: 15,4ebc.
Nippelitietoa: Vuonna 2003 avattu pienpanimo on tuttu Suomessakin. Mm. v. 2011 Golden Summer Ale, sekä v. 2009 Summer Ale kävivät Alkossakin. Tämä Oktoberfest on hivenen poikkeava, siinä on 50ibua, eli noin kaksinkertaisesti humalaa verrattuna tavanomaisiin tyylin oluisiin, humalana klassinen Saaz.


Syksy tulee, vettä sataa ja Oktoberfestit valuivat Alkoon. Ehdin jo lähes lytätä tämän, joten oli aika kaivaa nahkahousut komerosta esiin ja kuunnella hieman torvimusiikkia. Musiikki seis. Ruotsissa on lyöty lähes "IPAmaiset" 50ibua, tätä oli pakko kokeilla ja vielä Saazia, joka tunnetaan matalasta alfahappo pitoisuudesta, joten sitä on pitänyt lyödä melkoiset määrät. Lisäksi on muistettava, että Oppigårds on minun papereissani siitä hyvä panimo, että tavara on tasalaatuista ja maistuvaa.
Ainoastaan hinnasta voisi hieman nurista, mutta pienpanimotuote on pienpanimotuote. Maistetaanpas.

Olut kaatuu lasiin. En käyttänyt isoja kolpakoita tähän, vaan päädyin tulppaaniin, joka on yleislasini.
Ulkoisesti kirkkaan kuparinkeltainen. Vaahto on tyylikäs. Iso, kestävä ja jättää pitsiä. Ulkonäkö kunnossa, eteenpäin.
Nuuhkaistessa olutta havaitsee samalla, että humalaa on pilsmäisesti. Raikasta sateen jälkeistä metsää ja kukkaketoa. Sitrusta, ruohoa ja hiven puumaisuutta. Alla keveän maltaista viljaisuutta ja häivä voita. Miellyttävän aromaattinen tuoksu, ei mikään "in your face" meininkiä, vaan omaa pehmeämmän lähestymisen.
Maussa suuta kuivaavaa ruohoisuutta, hiven mäntyä ja sitrusta. Alla keksistä maltaisuutta ja hiven voita myös. Itseasiassa enempi pils, kuin Oktoberfest, joskaan tällainen vahinko ei minua haittaa.
Jälkimaultaan suuta kuivaava ja melko katkera. Mukavan rapsakka maku jää suuhun pitkäksi aikaa. Kieltämättä raikas.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, juotavuus on ihan passelia ja jonkinlainen tasapaino säilyy.
Oppigårdsin Oktoberfestbier ei todellakaan ole perinteinen Oktoberfest olut, joten ns. tyylin mukaisesti tämä menisi sokkona pilsinä. Silti, humalan, tuon pienen vihreän veijarin ystävänä on pakko arvostaa tätä Alkon hyllyllä.  Ei ehkä aloittelijoiden valinta ja raikas reilusti humaloitu lager löytää paikkansa varmasti muillakin.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 14 -> Yhteensä: 35/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti