Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Jouluoluet testissä 6 - Nögne Ö Underligt Jul

Oluen speksit:

Mikä: Nögne Ö Underligt Jul, Aromatisoitu olut, Norja
Mistä: Alko
Hinta: 6,33€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6,5%, katkero: 30ebu ja väri: 90ebc
Nippelitietoa: Nögne on saanut tähän olueen vaikutteensa glögistä, mausteina ovatkin korianteri, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Panimon muista oluista Alkoista löytyy mm. #100 ja IPA.

Jouluoluiden testailu jatkukoon. Matka jatkuu takaisin pohjoismaihin ja vuorossa Norjan ylpeys Nögne Ö. Viime vuoden Special Holiday Ale oli jo aika rankasti maustettu ja juttujen perusteella tämä vielä överimmin.
Yksi pullo olisi vielä viime vuotista jouluolutta tallessa kypsymässä. Myönnettäköön, että hieman jännittää tämän avaaminen, en ole koskaan ollut mausteisten oluiden ystävä, enkä haluaisi menettää uskoani Grimstadin panimon tuotoksiin. Raaka-aine puolelta mainittakoon yllä olevien mausteiden lisäksi: Marris Otter-, münchner-, karamelli- ja suklaamaltaat, humalina Northern Brewer ja Cascade. Tosin Ratebeerin perusteella humalat olisivat Columbus ja Cascade. No kai tämä on korkattava.


Lasiin kaadettaessa olut vaahtoaa tuhottomasti, jättäen komean ja pahuksen kestävän vaahtolakin. Väriltään tumman ruskeaa, lähes läpinäkymätöntä.
Tuoksu muistuttaa ensimmäisenä joitakin avokkeen saippuapurkkeja. Mausteisuus on melko rankkaa, mutta alta pilkistää raikasta appelsiinista hedelmäisyyttä. Inkivääriä, kardemummaa selvästi, korianteri ja neilikka ehkä hieman taka-alalla. Omituisesti tuoksussa on pientä viinimarjaisuutta.
Maku on, no suoraan sanoen järkyttävä. Keskimakeaa piparia, loputonta mausteisuutta, joka on aivan viemäröinnin rajoilla. Maussa neilikka on selvimmin esillä ja tökkii ainakin itsellä vastaan. Jälkimaussa keveä paahteinen häivähdys, hieman hedelmäisyyttä alla. Humala ei oikein pääse esiin.
Suutuntuma on kuivahko, lähes keskitäyteläinen, ohut ja hennon marjamehuinen. Juotavuus on onneksi tästä johtuen edes juotavalla tasolla.
Nögne on kyllä lyönyt melkoisen maustepommin. Jos viime vuoden oluen kohdalla kysyin: "Tarjoilija, kuka on uittanut piparia tuopissani?", olisi tänä vuonna kysymys: "Tarjoilija, nyt se pipari pois pullosta". On se vaan pakko myöntää, minusta huonoin Nögne mitä on toistaiseksi tullut juotua. Silti uskon osan jopa pitävän tästä, vedenjakaja ja kiintoisa siinä mielessä. Tuomaristo jyrähtää yksimielisesti: "Mee kotiin, tai jätä ainakin se glögipurkki seuraavalla kerralla pois". God Jul..tulisitko ensi vuonna takaisin?
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 5, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 12 -> Yhteensä: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti