Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 23. elokuuta 2011

Olutarvioissa: Great Divide Yeti Imperial Stout

Oluen speksit:

Mikä:  Great Divide Yeti, Imperial Stout, USA
Mistä: Olutravintolat, "ulkomailta"
Hinta: 3,55€/0,355l (systembolaget)
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9,5%, katkero: 75ebu ja väristä ei arvoa. 
Nippelitietoa: Denverissä majaansa pitävä Great Divide on täälläpäin vain harrastajien keskuudessa tunnettu panimo. Tuotteista lasissa oleva Yeti, Titan IPA ja Hercules DIPA lienevät tunnetuimmat. Tämäkin panimo juontaa juurensa "kotipanemiseen" ja on perustettu v.1994. Yetistä on olemassa myös muutama variaatio, kuten mm. espresso oak, vanilla bean ja chocolate oak.


Syksy lähestyy, sen tuntee ilmassa, näkee luonnossa ja pian jopa Alkonkin hyllyillä alkaa kesätavara katoamaan ja vaihtumaan Oktoberfest tuotteisiin. Blogisti viittaa mokomia kintaalla ja syöksyy yhden ikuisuus suosikin pariin. Yeti Imperial Stout oli rakkautta ensi huikalla. Nykyisen pullo bbe april/2011 leima ei enteile hyvää, vai enteileekö?

Yeti on sysimusta olut ohuella hieman ruskealla vaahdolla. Lasiin kaadettaessa huomaa, että tavara on niin paksua, että jakaessa useammalle veitsi lienee tarpeen.
Tuoksussa on mahtavaa paahteista lakritsaisuutta, hieman kahvia ja tummaa suklaata. Aavistus soijakastiketta soljuu taustalla hieman mäntyisen ja sitruksisia vivahteita omaavan humalan kera. Tuoreempana humala on hieman paremmin esillä, mutta vivahde ero on minimaalinen.
Maussa on kahvista paahdetta, soijaa, tummaa suklaata ja suolaista lakritsaa. Jälkimaussa kaakaota ja kuivaa mäntyistä humalaa. Yeti on suutuntumaltaan melko täyteläisen mokkainen yhdistyen todella paksuun mootorisahaöljyyn. Maku jää suuhun pitkäksi aikaa. Alkoholi suhteellisen hyvin piilossa kaiken muun alla.
Yeti.. On se.. Äärettömän miellyttävä ja jyhkeä IS, tumman suklaan kanssa taivaallinen nautinto. Tämä Alkoon, kiitos. Päiväys ei tunnu tätä muuttavan suuntaan eikä toiseen. 

Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku:9/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti