Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 10. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Zeunerts High Coast

Oluen speksit:

Mikä:  Zeunerts High Coast, Altbier , Ruotsi
Mistä: S-Market (maitokaupat)
Hinta: n. 2,25€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Kopparbergin panema High Coast olut tunnetaan Ruotsissa nimellä Högä Kusten ja mainostaa olevansa "The bridge between ale and lager" ja on ilmeisesti tyyliltään Altbier, eli saksalaistyylinen tummahko ale.


Pitihän se nyt tämäkin uutuus testata, lähinnä maininta sillasta alen ja lagerin välillä kummastuttaa siinä määrin. Onko kyseessä siis sekoite lageria ja alea, altbier, vai neutraalilla pintahiivalla käytetty muuten  vaalea lagertyylinen olut?
Samalla kauppareissulla mukaan tarttui edukkaasti Laitilan Humalaista tölkissä hintaan 1,89€, joten sitäkin oli ostettava ja jos tuo hintataso pysyy, saattaa siitä tulla melkoinen kulutustuote tässä taloudessa.
Toissapäiväisen oluenpano rupeaman tulos pulputtaa iloisesti tynnyrissä ja siitä toiste lisää.
Mennäänpä arvioimaan tätä:

Lasiin kaatuu oranssinpunertavaa olutta, melko niukalla ja nopeasti katoavalla vaahdolla. Mallaspohja ei liene pelkkää pilsiä, vaan siinä saattaa olla karamelli, tai keksimallastakin seassa tuomassa väriä?
Tuoksussa on hieman keksisen viljaisaa maltaisuutta ja aavistus ruohoa, muuten tuoksu on melko neutraali ja mitäänantamaton.
Maussa on leipäisyyttä ihan mukavasti, hieman toffeeta ja kevyesti hedelmää, sekä ruohoisaa humalaa. Jälkimaku on kevyt ja hieman metallinen.
Suutuntumaltaan High Coast on kohtalainen, helposti juotava ja kohtalaisen virkistävä.
Loppuun on aika vaikea todeta millainen sekoitus tämä on. Sanoisin että kevyt altbiermäisiä vivahteita omaava olut. Ei tämä sinänsä huono ole, mutta melko mitäänsanomaton ja harmiton. Ei särmää, ei suuria tunteita, eli ei isoja pisteitä päättää raati istuntonsa. Saunaolut käyttöön.
Pisteet:
Tuoksu: 5/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku:6/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 11/20, Yhteensä: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti