Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 17. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Brooklyn Black Chocolate Stout

Oluen speksit:

Mikä:  Brooklyn Black Chocolate Stout, Imperial Stout, USA
Mistä: Systembolaget
Hinta: n. 2,4€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 10,6%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Brooklynin panimosta olenkin satuillut aiemminkin, kuten tyylinä olevasta IS:stä. Brooklyn panee tätä olutta talven sesonkiin ja se on humaloitu Willametella ja Fugglella.


Alkaa pohja näkymään systeemiostosten laarista. Tänään syntymäpäivän kunniaksi IS by Brooklyn lasissa, 12h duunipäivän jälkeen maistuu oikein hyvin ja osin senkin takia, jätetään löpinät tänään sikseen ja mennään nautiskelemaan.
Paksua mustaa nestettä kaatuu lasiin jättäen mokkaisen vaahdon päälle. Vaahto hajoaa pian lasin reunoille.
Tuoksussa paahtunutta kahvia, suklaata ja jonkin verran hedelmäisyyttä, sekä karamellisen siirappista makeutta. Hienostunut fiilis jää tuoksusta, olen Fugglen bongaavinani, kun sitä on tullut viimeaikoina käytettyä omissakin keitoissa, tai sitten tuoksu tulee hiivasta?
Maussa on samaa silkkisen pehmeää paahdetta, kahvia ja tummaa suklaata. Kohtalaisen makeahko tämä IS, kaipaisin itse enemmän paahdetta ja katkeroa tähän. Jälkimaussa katkeron häivä käy suussa ja katoaa sitten.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, olut on melko paksua ja hiilihapotus mielestäni tyyliin nähden sopivaa. Alkoholi paistaa lopussa hennosti läpi.
Loppuyhteenvetona Brooklyn Black Chocolate Stout on ihan hieno Imperial Stout ja melko klassinen esimerkki tästä oluttyylistä. Hinnaltaan (systeemi) edullinen IS, laatukin kohtaa, joten saatan poimia toistekin hyllystä. Omaan makuuni kaipaisin enemmän katkeroa ja paahdetta, nyt turhan makeahko. Toimii hienosti suklaan kanssa ja varmaan juustoihmiset voivat löytää oluesta uusia ulottuvuuksia.
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti