Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 5. toukokuuta 2011

Olutarvioissa: Anchor Porter


Oluen speksit:

Mikä: Anchor Porter, Porteri, USA
Mistä: Alko
Hinta: n. 3,38€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,6%, katkero: 44ebu ja väri: 168ebc.
Nippelitietoa: Anchor on San Franciscolainen panimo, jonka historia ulottuu Kalifornian kultaryntäyksen ajoille. Panimo on amerikkalaisella mittapuulla pienehkö, tunnetuimpina tuotteina mm. Liberty Ale, Steam Beer, Christmas Ale, Summer Beer, jne. Panimon porteria on valmistettu 1970-luvulta lähtien.


Anchor porteria pitkästä aikaa lasissa. Edellisestä maistelusta on kulunutkin jo lähes toista vuotta, joten uusinta on paikallaan. Anchor on yksi yhdysvaltojen "olutrenesanssin" käynnistäneitä panimoita.
50-luvun jälkeen, jenkkilässä alkoivat pienemmät panimot kuolla mm. Anheuser-Buschin, Coorsin, Millersin ja muiden jättien tarjotessa kansalle vain kevyttä ja mautonta lageria. Tänään tilanne on onneksi aivan muuta, sillä isot panimot ovat pikkuhiljaa hätää kärsimässä ihmisten halutessa parempaa olutta.
Anchor porter on lähes musta porter paksulla ja kuohkealla vaahdolla.
Tuoksussa on keskiasteisesti paahdetta ja sen kaverina karamellista makeutta. Suklaa, lakritsa ja pieni ruisleipäisyys jäävät hieman taka-alalle.
Maultaan tämä porter on kevyen kahvisen kaakaomainen, kevyesti paahtunut ja kohtalaisen makea porteriksi. Jälkimaussa on kuivahkoa katkeruutta ja pikkaisen luumua. Maku säilyy suussa kohtuu pitkään.
Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläisen ja kohtalaisen täyteläisen väliltä. Hiilihappoisuus on kohtuullista, juotavuus oluessa on ihan hyvällä tasolla, ehkä pikkaisen vetinen ja ohut.
Anchor porter on loppujen lopuksi ihan kelpo porter kohtalaisilla prosenteilla. Melko klassinen esimerkki tästä tyylistä, paksummalla rungolla nautittavampi, mutta sessio oluena mainio.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku:8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50


Short English summary, powered by Anchor porter, so it could look like being translated through Google translator..   

 Anchor porter is almost black porter with big foamy head.
Aroma has hints of coffee like roastiness, caramel and hints of chocolate, plums and liquorice.
Anchor has light coffee/cocoa flavor, with light touch of roasted malt. It's pretty sweet for porter, but aftertaste has balancing fairly dry bitterness.
Mouthfeel is medium to medium "well", quite easy to drink.
 Afterall, Anchor Porter is rather good porter and classic example by the style.
 37/50 points.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti