Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 1. huhtikuuta 2011

Omasta Panimosta - Kouvostoliiton James Brown Ale



Oluen Speksit:

Mikä: Kouvostoliiton James Brown Ale
Mistä: Kotoa
Hinta: n. 0,9€/0,5l (raaka-aineet laskettuna osapuin)
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,9%, katkero 20ibu, väri 40ebc
Nippelitietoa: Olut on maustettu kahvilla ja tummalla kaakaolla. Humalina Northern Brewer ja Fuggles.




James, the funky, brown ale. Toinen yritykseni tähän brown ale genreen onnistui ihan mainiosti. Päätin pullotuksen alkuvaiheessa vierrettä maistaessa maustaa oluen vielä kahvilla ja kaakaolla. Molemmat suodatin kylmänä, jotta rasvaa ei irtoaisi niin paljoa ja kuten vaahdosta näkyy, oluen sekaan päätynyt rasva ei vaikuta vaahtoon juurikaan (20min kaatamisesta, tuoppi pian puolillaan on vaahtoa edelleen).
Miksi sitten kahvia ja kaakaota? Halusin tähän hieman muutakin makua, kuin "newcastlemaista" makeahkoa, aavistuksen pähkinäistä olutta. Toisaalta loppuvaiheessa lisätyt "lisäaineet" lisäsivät pullossa olevan sakan määrää ja joskus avatessa olut kuohuu melko voimakkaasti (tosin ylikarbonoinnista ei ole mielestäni kyse, sillä tuopissa hiilihappoa on tyyliin nähden sopivasti n. 2 volssia).




Olut on ulkoisesti tumman ruskeaa colamaista nestettä suurella ja ilmavalla vaahdolla, joka jää oluen pinnalle pitkäksi aikaa.
Tuoksussa on kahvia ja suklaata. Hieman karamellia ja hedelmäisyyttä. Kahvi dominoi tuoksua melkoisesti.
Maultaan olut on suklaisen kahvinen, kermaista makeutta ja hennosti paahdetta, hedelmää ja aavistus katkeroa. Suutuntuma on kevyehkö, helposti juotava ja kermainen.
James Brown:ista tuli tyyliin nähden ihan kelvollinen olut. Kahvia ehkä hivenen liikaa, runko voisi olla tukevampi ja katkeroa olla hyppysellinen enemmän. Sanottakoon, että yleensä hyvin olutkriittisille vanhemmilleni (lageria, lageria) tämä upposi hyvin.
Ei pisteitä, sillä en omia tuotoksiani pisteytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti