Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 18. huhtikuuta 2011

Olutarvioissa: Nils Oscar Rökporter


Oluen speksit:

Mikä:
Nils Oscar Rökporter, Ruotsalainen pienpanimo savuporter.
Mistä: Systembolaget
Hinta: n. 3€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,9%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Nils Oscar oli panimon perustajan isoisä ja tämän sankari. Panimo tunnetaan Suomessakin mm. Imperial Stout, God Lager, Pils ja India Ale ovat/ovat olleet Alkon valikoimissa. Rökporterin maltaista 80% on savustettu itse ja loput 20% ovat paahdettuja/karamelli maltaita.


Ruotsalaisten oluiden turnee jatkuu. Tänään lasissa Nils Oscarin  savuporteria (Rökporter). Olut on entuudestaan tuttu ja hyväksi osoittautunut. Humalina Fuggles ja Amarillo, eli ei aivan tyypillisimmät humalat tämän tyyliseen olueeseen. Pidemmittä puheitta, arvioon:

Rökporter on synkän mustaa nestettä todella heikolla vaahdolla.
Tuoksussa on reiluhkosti savuisuutta. Tyyliltään se on samantapaista, kuten Schlenkerlassa, eli savupalvi tulee mieleen. Hennosti karamellista makeutta taustalla savun dominoidessa tuoksua.
Maultaan olut on nestemäistä savustettua palvikinkkua parhaillaan. Hentoinen kahvinen paahteisuus tulee taustalla. Hieman hapanta ruisleipää, lakritsaa ja jälkimaussa kevyesti katkeroa.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, hieman liukkaan öljyinen ja helpohkosti juotava.
Rökporter tukee panimon jo laadukasta mielikuvaa. Olut on sinällään todella miellyttävä, runkoa voisi toki olla lisää, mutta jo tällaisenaan nautittava tuote. Ei ehkä maailman übereinta kärkeä, vaan perushyvää savuolutta, kyllä kelpaa ja tätä alkoon alle 4€ pullo, kiitos.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 37/50Short English summary, powered by Smokedporter, so it could look like being translated through Google translator.. 

 Nils Oscar Rökporter is a dark Swedish smoked porter with a very thin head. Aroma has lots of smoked malt, like German Rauchbier. Slight amount of caramelmalt at the background.
Flavor is like liquid smoked ham with some roastiness. Small amounts of tart ryebread, liquorice and bitterness at the aftertaste.
Mouthfeel is medium, quite easy to drink.
Rökporter is pretty good beer, not top of the world, but tasty beer from small Swedish brewery.
37/50 points.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti