Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 15. huhtikuuta 2011

Olutarvioissa: Bedarö Bitter


Oluen speksit:

Mikä:
Nynäshamns Bedarö Bitter, Ruotsalainen ESB/Bitter.
Mistä: Systembolaget
Hinta: 3,30€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Nynäshamnsin pienpanimo aloitti tästä oluesta uransa v. 1997. Bedarö voitti takavuosina mm. Tukholman olutfestareilla "Parhaan ruotsalaisoluen" palkinnon v.2006. Raaka-aineina: pale-ale mallas, vehnämallas ja karamellimallas. Humalina Chinook ja Cascade.


Jaahas, alkaa pikkuhiljaa systeemituomiset loppumaan. Tänään vuorossa viimeinen Bedarö Bitter, johon ihastuin yli vuosi takaperin. Silloin olut tuli hieman puskista. Pohdin systeemissä viimeiset kruunun hilut käsissäni, että mitähän sitä ottaisi. No nappasin tämän hyllystä ja yllätys oli kerrankin positiivinen. Olut on Suomessa maitokauppavahvuinen ja sitä on sillointällöin näkynyt pk-seudun ruokakaupoissa. Tavallisista bittereistä poiketen tämä on jenkkihumalilla ladattu, joten se mielestäni lähempänä jenkkityylistä pale-alea, tai amber alea. No korkataanpa tämä alta pois:

Bedarö Bitter on kuin vaalean meripihkan väristä olutta kermaisella vaahdolla. Tuoksussa on havuja per..le, aavistus greippiä, hedelmää, sekä karamellista maltaisuutta.
Maussa on kuivahkon puumaista humalointia, greippiä ja mäntyä. Aavistuksen toffeinen olut, jossa kevyttä hedelmäisyyttä, sekä hieman happamuutta lopussa.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, aavistuksen hiilihappoinen ja kuivahko.
Kyllä tässä bedarö bitterissä on aineksia maitokauppavahvuisten pieneen eliittiin. Tätä voisi melkein toivoa massalagereiden sijasta mäyräkoiriin. Ja taas huomaamme, kuinka länsinaapurin pienpanimo oluet jaksavat säväyttää.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50


Loppuun pakko huomauttaa, että kiinnittäkää päiväykseen huomiota. Tämä viimeinen pullo on menossa kuukauden päästä vanhaksi ja siinä on pieni vihanneksinen sivumaku, humalointi lieventynyt selvästi verrattuna edelliseen jossa päiväystä oli vielä pitkälle syksyyn.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti