Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 30. joulukuuta 2010

Olutarvioissa: Eggenberg Svetlé Výcepní


Mikä:  Eggenberg Svetlé Výcepní, tsekkiläinen vaalea lager/pils
Mistä: K-market
Hinta: 1,49€/0,5l (tarjous)
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,0%, katkeroista ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Panimon kotikaupungin, Český Krumlovin, keskusta on nykyään UNESCON maailmanperintökohde listalla. Panimolla on tuotannossa 9 eri olutta, 6 limonadia, sekä "olutbrandy", 42% tuote, jonka yhden litran valmistamiseen käytetään 10l olutta.

Vaihteeksi vaaleaa Eggenbergiä, tuote on ollut naapurimarketissa tarjouksessa jo pitkään. Kyseessä on melko voinen tsekkilager/pils (miksi sitä haluaakaan kutsua).
Ulkoisesti kyseessä on tavanomainen oranssinsävyjä omaava kullankeltainen olut, suhteellisen nopeasti katoavalla vaahdolla.
Vaalea Eggenberg tuoksuu kuin voirasia helteellä. Kyseessä on melkoinen diasetyylipommi, ehkä rasvaisin olut johon olen törmännyt. On tuoksussa toki mallastakin ja aavistus ruohoa, mutta voi dominoi tuoksua härskisti, kuka tykkää ja kuka ei.
Maultaan olut on tuoksuaan parempi. Samaa rasvaisuuutta toki on, mutta myös yllättävän hyvin viljaista maltaisuutta, keksiä, sekä pieni humalan puraisu. Arvaus humalasta menee Saazin suuntaan, joka on aromiltaan erittäin miellyttävä. Jälkimaussa on erikoinen annos voita ja ruohoista humalaa.
Suutuntumaltaan olut on nipin keskitäyteläinen, kohtuullisen helposti juotava, vaikkakin rasvainen. Hiilihappoja on keskiverrosti.
Tuopinpohjan häämöttäessä käteen jää, tai pikemminkin suuhun, sinällään ihan ok-vaalea lager, tai tsekkipils, jossa voisi olla enemmän humalaa. Reipas rasvaisuus hieman nostattaa kulmakarvoja koholle, mutta ei aiheuttanut ainakaan minussa viiden metrin pikataivalta kohti saniteettitiloja. Tällä hinnalla ihan jees, kalliimmalla tuskin tulee ostettua. Toimii kalaruoan kaverina, tai kesäisin grillimakkaran kaverina.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 4, Ulkonäkö(1-5): 2, Maku(1-10): 5, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 11-> Yhteensä: 25/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti