Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 28. joulukuuta 2010

Olutarvioissa: Nobelaner Talviolut


Oluen Speksit:

Mikä: Nobelaner Talviolut, suodattamaton tumma lager.
Mistä: Lidl 
Hinta: 1,79€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,5%, katkeroista ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Nimestään huolimatta tämä ketvele onkin kotimaista ja vielä suodattamatonta,
tässä vaiheessa propsit pysyvät korkealla tippuakseen luettuani tuoteselosteesta sanan "sokerikulööri".

Polkaisin pitkästä aikaa Lidliin, jonka hyllystä tämän nappasin. Odotukset eivät ole kummoiset kun muistelee aikaisempia putiikin tuonteja (esim. normi nobelaner, grafenwalder, burgen pils, jne).
Ulkoisesti Talviolut on ihan ok. Tumma colanruskea väri, vaahtoaa reilusti. Vaahto tosin laskee suht nopeaan, mutta niin se lagereissa tekee yleensä muutenkin.
Nuuhkaistessa olutta syntyy mielleyhtymä Laitilan suuntaan, joskin Nokiankin tuotteissa on toisinaan samaa. Nimitän itse tuoksua "Hernari-maksalaatikoksi", tosin höystettynä annoksella keitettyä vihannesta. Hiivakannan vaihto voisi olla paikallaan, mikäli tällaista tulee ulos. Tai sitten oman röörini hajureseptorit ovat hukassa? Tässä vaiheessa sisäinen päätoimittaja käskee jättää bullshitin muualle ja mennä asiaan. On tuoksussa toki kevyttä maltaisuuttakin ja hieman makeutta, ei juuri muuta.
Nobelaner Talvioluen maku taas (jos pitää nenästä kiinni, tai käyttää pyykkipoikaa) on kevyen maltainen, hieman karamellia. Taustalla häilyy pienoinen paahteisuus, josta kiinnisaaminen vaatii yritystä. Jälkimaussa kevyttä katkeroa.... ja pahuksen vihannesmaisuus puskee kurkusta takaisin.
Suutuntuma on kevyen puoleinen, kohtuullisesti hiilihappoa, helppo juoda (tavallaan).
En oikein tiedä mitä tästä sanoisi. Ilman hernari-maksalaatikkoa olut menettelisi hintaan nähden ok-halppis "muka" tummana (se sokeriväri..). Kuitenkin koen tämän virheflavoriksi, josta en tykkää. Veikkaan että jää kertaostoksi. Lidlille sellaisia terveisiä, että voisi sieltä saksanmaalta tuoda välillä juotaviakin oluita ja jos on pakko värvätä omat hämäävät tekstit purkkiin, voisi tuotteen maun tarkastaa ennakkoon?
Vikat huikat lasista alas ja huuhtelen suuni nyt Laphroaiglla.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 3, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 3, Suutuntuma(1-5): 2, Yleisvaikutelma(1-20): 8-> Yhteensä: 19/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti