Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Olutarvioissa: Bryggeri Sofia




Bryggeri Helsinki on muodostunut minun kirjoissani sellaiseksi tekijäksi, jonka tuotteet ovat poikkeuksetta hyvin tyylinsä mukaisia ja laadukkaita. Ne harvemmin revittelevät, vaan ovat usein kuin hillittyä Adult Rockia. Toimivaa, miellyttävää ja tasalaatuista. Tänään edessäni on tumma neito; Sofia.
Sofia saapui syliini ilman päivänkakkaraa hatussaan, mutta voisin silti laulaa pienen arvion sinulle, Sofia.

Tietoisku, sisältää nippelitietoa suoraan Alkon sivuilta:
”Panimoravintola Bryggeri Helsinki avattiin Helsingin Kruunuhakaan vappuna 2013. Keskellä Helsingin historiallista keskustaa sijaitseva panimoravintola tarjoaa käsityöläisoluita sekä sesongin mukaan valmistettua ruokaa. Bryggeri Helsingin vuosittainen oluttuotanto on n. 100 000 litraa.

Raaka-aineet:

Pale ale-, münchener-, kristalli- ja mustamaltaat, paahdetut ohrat ja speltit, Magnum-, Challenger- ja East Kent Golding -humalat.
Tuotenumero: 761724
Alkoholi: 9,0 %
Kantavierre: 23,8 °P
Väri: 320 EBC
Katkeroaineet: 83,9 EBU

Hintaa yhdelle 0,33l pullolle kertyy 5,96€, eli 17,76€/l. Kamppailisi kipurajalla, vaan tyylinä on oma suosikkini, kuningas, herra ja hilpeä hidalgo: Imperial Stout.

Valittettavasti keittopäivän päätteeksi en jaksa jaaritella enempää, vaan taidan harrastaa Sofian kanssa nyt hieman oraalista nautintoa.


Hän valuu lasiini synkeän mustana jättäen keskiasteisesti vaahtoa hunnukseen. Vaahdosta jää ohuehko kerros jättämään pitsiä lasiini, joten ulkonäkö on kunnossa. Eteenpäin.
Tuoksusta irtoaa heti Cafe Mochaa; Suklaisuutta ja kahvia. Tätä rytmittää kauniisti salmiakkinen ulottuvuus, mutta taistojen tielle on saatu myös letkeää leipäisyyttä. Profiili on keskivahvaa ja paahteista, mutta tuhkakuppisuus loistaa poissaoloaan; pahoittelemme Sofian kanssa täältä tanssilattialta sinne tupakkakoppiin.
Maussa on paksuutta ja rehevyyttä. Makeahkoa ruislimppua ja vahvaa mustaa kahvia. Tumman suklaan ja lakritsan aromeja. Liki puumaista ja yrttistä humalaa on taustalla tuomassa bassoa kokonaisuuteen, joten balanssi on todellakin kohdallaan.  Jälkimaku on pitkä ja katkeranpaahteinen.
Suutuntumaan kulkiessa voidaan puhua kohtalaisen täyteläisestä ja minun makuuni juuri sopivalla hiilihappotasolla varustetusta tuotteesta. Paksu ja hieman öljyisen tahmea.
Sofia on hienostunut, mutta kätkee miellyttävää svengiä alleen. Sanoisin, että tyylissään äärimmäisen tasapainoinen tuote. Silti se maaginen touch ja finesse, joka nostaisi maistelukokemuksen hekumaksi ja karkumatkaksi tikkaiden kautta Vegasiin moikkaamaan Elvistä puuttuu. Ehkä ikä ja tynnyri, tms twisti toisi lisää sävyjä? Silti ehdottomasti tyylissään kotimaan kärkeä.
Pisteet: Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15-> Yhteensä: 39/50p.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti