Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 13. helmikuuta 2014

Alkon pienpanimo-oluet: Thor Bock & Senaattori

Seuraavaksi maisteluvuoroon astelivat Suomenlinnan Thor Bock ja Bryggeri Helsingin Senaattori. Video kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa, vai miten se olikaan.


Thor Bock. Ulkoisesti syvän punertavaa olutta jättäen päälleen kohtalaisesti vaahtoa. Tuoksussa leipäisyyttä, kevyesti limppuista makeutta ja hyvin kevyesti paahteisuutta. Simppeliä. Maussa myös maltaista makeutta ja ruisleipää päättyen paahteisuuden ja humalan puraisun kuivahkoon loppuliukuun. Suutuntumaltaan Thor on keskitäyteläinen, kohtalaisesti hiilihappoinen ja helposti juotava olut. Suomenlinnalta keskitason tumma bock, joka ei sinällään tarjoa mitään perusolutta ihmeellisempää, vaan onnistuu tyylissään jo ihan kohtalaisesti. 31/50


&

Bryggan Senaattori. Tämä olut puolestaan on tumman ruskeahkon punertava. Vaahtoaa kohtalaisesti. Tuoksusta irtoaa makeaa maltaisuutta, hieman imelää mämmisyyttä ja kuivaa hedelmää. Paahteisuus tuntuu taustalla kevyenä. Maussa reilummin leipäistä maltaisuutta, hieman mämmistä makeutta ja kuivahkon katkeraa paahdetta kevyellä ruohoisella humaloinnilla. Lopussa kevyt katkeruuden puraisu ja kuivaa rukiista paahdetta. Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen. Matalat hiilihapot ja vähäisesti alkoholia lämmetessään taustalla, silti ihan kohtuullisesti juotava tämäkin. Bryggeriltä ihan mukiinmenevä Dobbelbock. Ei aivan tyylin kärkeä, mutta varsin maistuva silti. 34/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti