Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vaihtoehtoja oluelle: Grace Jamaican Style Ginger Beer


Juoman speksit:

Mikä:  Grace Jamaican Style Ginger Beer, Ginger Beer, USA
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 1,8€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 0%
Nippelitietoa: Vuodesta 1922 asti valmistettu virvoitusjuoma amerikkalaiselta Grace Foodsilta.




Tänään sukelletaan taas vaihtoehtoisten juomien kummalliseen maailmaan kaikkien tikkaajapetterien ja ratebeerramien kiusaksi tästä juomasta ei pisteitä heru. Tämän päiväinen virvoike saapuu jenkeistä, sitä tapaa ainakin täällä kauppojen "tuonti" hyllystä. Viimeksi maisteltu Fentimans oli käymisteitse valmistettu, mutta tämä on ihan hiilihapotettua limonaatia. Ginger Beer tuntuu pikkuhiljaa saavan lisää juojia. Alkoholitavarasta Stonesin Ginger Beer (alcopop) tuntuu myyvän ihan kohtalaisesti ravintoloissa. Mutta miksi tänään limua? Haluan jälleen tuoda haastetta. Joskus olutnörttikin saattaa olla autolla liikenteessä, tai ei pitkän työpäivän jälkeen ja aikaisen herätyksen vuoksi halua tarttua siihen 8% nannaan. No, alkoholittomia oluitakin on, mutta itse en ole kovin moneen ihastunut. Tavallinen limonadi taas on usein liian keinotekoista ja makeaa. Mikä siis vaihtoehdoksi? Vesi?
No päästetäänpä teidät odottavan tuskastanne ja avataan tölkki.

Ulkoisesti tämä on karamellivärjäämätöntä, eli lähes lonkeron väristä juomaa. Ei vaahtoa, paljon hiilihappoa.
Tuoksussa tuoretta inkivääriä ja hieman hedelmäisyyttä. Taustalla pientä poltetta ja sokerista makeutta. Melko perinteinen ginger beer siis.
Maku alkaa inkiväärin pienellä potkaisulla. Se polttaa ja lämmittää hieman, ei niin vahvasti kuin Fentimans. Sokerista makeutta on tämän jälkeen selvästi, joskin kaipaisi esim. sitrusmaista raikkautta. Nyt jälkimaku on hieman makean poltteleva.
Suutuntuma...who cares, it's soda. Kevyttä tavaraa, reiluhkosti hiilihappoa.
Jamaican stylesta uupuu rastasaaren noste, väärät yrtit käytössä tai raikkautta kaipaisi lisää. Omaan makuuni aavistuksen liian makea.  Korkinkääntöpuoli kaivaakin jo rommipulloa esiin, Dark and Stormyn pohjana passeli, mutta kaipaa tipan limemehua sekaan. Joten hyvää keskiviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti