Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Jouluoluet testissä: Brewdog Hoppy Christmas & Mikkeller Hoppy Lovin' ChristmasTänään jää perinteinen saunaolut arvio nurkkaan, sillä jouluolut maraton jatkuu. Vuorossa on kahden jouluipan kohtaaminen. Miten kuvittelenkaan Alkon vastanneen harrastajien huutoon ja hankkineen pari tyylin edustajaa jouluolutvalikoimiinsa? Olen ehkä paitsiossa, mutta en ainakaan itse osaa yhdistää India Pale Alea jouluun. No oli miten oli lauantai-illassa Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas ottaa humalankävyissä mittaa BrewDog Hoppy Christmasista. Numeroiden perusteella oluet ovat melko lähellä toisiaan, niin hinnaltaan, alkoholipitoisuudeltaan, kuin katkeroiltaankin. 
Miten käy kun kaksi humalapommia kohtaa toisensa? 


Aloitetaan Skotlannin nummien keskeltä, siitä hieman halvemmasta ja aavistuksen kevyemmästä: BrewDog olkaa hyvä.

Oluen speksit:

Mikä: BrewDog Hoppy Christmas, IPA, Skotlanti
Mistä: Alko
Hinta: 4,98€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,5%,  katkero: 49ebu ja väri: 30ebc.
Nippelitietoa: Huhun mukaan olisi Single Hop Simcoeta eri etiketillä.. 


Ja mennäänpä suoraan asiaan
Ulkoisesti kirkkaan kuparinoranssi olut keskinkertaisella vaahdolla. 
Tuoksussa on kivasti pihkaisen käpymäistä humalaa, hieman trooppista hedelmää ja sitrusta. Taustalla hennosti mustaviinimarjaa ja häivä alkoholia. Sinänsä miellyttävä tuoksultaan, ehkä hivenen yksipuolinen, eikä aivan niin raikas kuin panimon monissa muissa oluissa.
Maultaan kevyen pihkainen ja hedelmäinen, täydentyen keveällä greippisellä otteella. Maltaisuutta on mukana sopivasti tuomassa tasapainoa. Jälkimaku on harmittavan tunkkainen, katkera kyllä, mutta raikkaus puuttuu. Maun puolesta ei osu maaliin ja hassaa tilaisuutensa.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, hieman karkea ja alkoholi maistuu selvästi lävitse. Runko kaipaisi hieman tukevuutta.   
 BrewDog ei kyllä aivan jaksa ihastuttaa tällä tavaralla. Tuoksu on vielä ihan tuttua panimon laatua, mutta maku on turhan yksiulotteinen ja hieman tunkkainen.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 34/50

Sitten Tanskan suuntaan ihmettelemään mitä sopimuspanimo Mikkeller on taikonut


Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas, IPA, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 5,23€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,8%,  katkero: 66ebu ja väri: 21ebc.
Nippelitietoa:
Humalina Magnum, Amarillo, Columbus, Centennial ja Citra. Mausteina inkivääri ja männyn neulaset.

 Maustettua IPA:a tarjolla, kiintoisa konsepti, joskin veikkaan inkiväärin, toivottavasti, jäävän jalkoihin ja tukemaan muita raaka-aineita.
Ulkoisesti tämä on selvästi BrewDogia vaaleampi, aavistuksen samean keltaoranssi. Vaahto on parempi, suuri ja höttöinen, sekä ennen muuta kestävä.
Tuoksu on raikkaan humalainen ja trooppisen hedelmäinen. Ainakin persikkaa, appelsiinia, ananasta ja mangoa mukana. Alla kevyesti mäntyisyyttä ja mausteita.
Maku jatkaa samalla linjalla ollen rapsakan humalainen ja raikas. Persikkaisuutta ja greippistä sitrusta etualalla. Muut tropiikin hedelmät ovat kevyesti taustalla. Jos maltaisuus on kevyttä, niin lopussa tuleva mäntyisyys ei. Klassinen metsä sateen jälkeen efekti siis mukana. Jälkimaku on katkeran hedelmäinen ja hieman mausteinen.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen olut on vallan passelia juotavaa. Kuivan katkera toki, mutta alkoholi on hyvin piilotettu.
Mikkeller tekee nyt sen missä BD jää jalkoihin. Tässä viedään lähes poroa narusta ja pukkia parrasta. Jouluinen? Ei todellakaan.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 40/50

Yhteenvetona: 
Mikkeller 1
BrewDog  0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti