Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 26. huhtikuuta 2012

Omasta panimosta: Re-Porter

 Oluen speksit:

Mikä:  Kouvostoliiton Re-Porter, Imperial Porter, Suomi 
Mistä: Kotoa
Hinta: Ei laskettu
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8,2%,  katkero: 60ebu ja väri: 85ebc.
Nippelitietoa: Sekondäärissä tammilastuja, joita uitettiin jalokahvissa viikon ajan. Humalina Magnum, EKG ja Willamette.

Tänään esittelyssä kotipanimon Re-Porter. Kyseessä siis vahva yli 8% Imperial Porter ja itseasiassa ensimmäinen porter sitten takavuosien uute-erien. Päätin lähteä tavoittelemaan hieman brittiläisistä lähtökohdista tätä tyyliä. Hiivaksi valikoitui Safale S-04 ja humalapuolelta klassinen East Kent Goldings, joka sai lisäväriä Willametesta, ko. humalahan muistuttaa kovasti Fugglesia.
Kakkospyttyyn tämä sai jalokahvissa uitettua tammilastua kaverikseen ja nyt olut on blogissa.
Mennäänpä siis asiaan->

Ulkoisesti olut on syvän ruskeaa. Vaahto on melko tiiviin kermaista ja jättää kivasti pitsiä lasiin.
Tuoksussa makeaa vaniljaista tammisuutta, hedelmäisyyttä ja kaakaota. Taustalla häivä maitokahvia ja aavistus puumaista humalaa ja aivan pieni häivä savua.
Maultaan makeahkon maltainen, suklaakeksiä ja vaniljaa. Tammisuus hivenen yksipuolista, lastut ovat hieman tylsiä makuprofiililtaan oikeaan tynnyriin verrattuna. Hiivan tuomaa hedelmäisyyttä mukana. Jälkimaussa keveästi paahdetta, aavistus salmiakkia ja puumaista humalaa.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen ja pehmeä. Alkoholia aavistus mukana.
Olen ihan kohtalaisen tyytyväinen tähän porteriin. Seuraavaa kertaa varten aion jättää lastut puuhun ja lisätä humalaa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti