Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 21. huhtikuuta 2012

Olutarvioissa: Nokian Keisari Kellari

 Oluen speksit:

Mikä:  Nokian Keisari Kellari, Kellerbier, Suomi
Hinta: n. 2,5€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%,  katkero: 20ebu ja väri: 48ebc.
Nippelitietoa: Nokian panimo, entinen PUP (pirkanmaan uusi panimo) tunnetaan Keisari sarjan oluistaan. Erityismaininta panimon Elowehnälle, jos ette ole ko. tuotetta maistaneet, kipin kapin lähimpään maitokauppaan koeponnistamaan. Kellari on suodattamaton "lager".

Kevään ensimmäinen parvekeolut on tänä vuonna Keisari Kellari joka viimeinkin rantautui tänne kaakkoon. Kellerbier tyylisuuntana, eli periaatteessa suodattamaton lager. Näitä suodattamattomia on viime aikoina näkynyt, paitsi Nokialta (Luomu Pils), myös Sinebrychoffin Nikolai vuosiolut on suodattamaton.
Suodatuksen ajatushan on tehdä oluesta kirkasta ja poistaa viimeisetkin hiivan partikkelit oluesta. Samalla se, luonnollisesti, syö makua, tuoksua ja luonnetta oluesta. No kaadetaanpa Nokiaa tuoppiin.

Ulkoisesti samean punaruskea olut pienellä tiiviillä vaahdolla.
Tuoksussa keksistä maltaisuutta, häivä karamellia ja ruohoista humalaa. Hiivaista hedelmäisyyttä hieman mukana, muuten melko neutraali tuoksultaan ja lämmettyään hivenen tunkkainen.
Maussa leipäisää maltaisuutta, keskimakea. Aavistus hedelmäisyyttä, hiivaa ja yrttisen ruohoisaa humalaa. Hivenen tunkkainen jälkimaku verottaa armottomasti fiilistä.
Suutuntumaltaan keveä, sopivan hiilihappoinen ja todella helposti juotava olut. Pehmeä.
Kellari on väriltään hieman omaleimainen kellerbier, mutta harmittavan särmätön odotuksiin nähden, tunkkaisuus hieman riivaa tätä. Silti 2,5e hintaluokassaan voisin kuvitella tälle löytyvän käyttöä saunapuolelta.
 Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 6, Suutuntuma(1-5): 2, Yleisvaikutelma(1-20): 11-> Yhteensä: 28/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti