Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 25. lokakuuta 2011

Olutarvioissa: Lapin Kulta Jouluolut Luomu

Oluen speksit:

Mikä:  Hartwall Lapin Kulta Jouluolut Luomu, Wieniläistyylinen Lager, Suomi
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 1,5€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%, katkero: 35ebu ja väri: 60ebc.
Nippelitietoa: Kotoinen Hartwall pyöräytti tällekin vuodelle luomuoluen (Tuiskun muistamme viime vuodelta). Kyseessä siis luomuohrasta ja eurooppalaisista humalista (Malling, Spalter Select,Tradition) pantu olut.




Kauden jouluolut avaus lähtee lapparilla käyntiin. Speksien valossa kaikki näyttäisi jopa juotavalta, on 35ebua katkeroa, karamellimallasta, aromihumalaa, mutta muistetaan, että kyseessä on Hartwall..
Kohta pitäisi alkaa pohdiskelemaan millaista jouluolutta sitä itse pyöräyttäisi tälle vuodelle. Itseasiassa "panojonossa" on liuta oluita, mutta tuntuu ettei koskaan ehdi toimeen. Palataanpa lappariin, meinaa taas lähteä mopo keulimaan väärään suuntaan.

Lasiin kaatuu kauniin punaruskeaa olutta, vaahtoaa aluksi kelvollisesti, mutta karu totuus iskee pian vaahdon hävitessä lasin reunoille.
Tuoksulta voisi odottaa maltaisuutta ja hieman karamellia, jota tahdittaisi annos saksalaista humalaa. No todellisessa elämässä nenä haistaa metallia, hiuksen hienon häivän karamellia ja niin nihkeästi sitä aromihumalaa, että ilman mainostusta en tietäisi sitä olevan.
Maussa keveästi paahdettua maltaisuutta, aavistus yrttistä humalaa (edes jotain). Lämmetessä alta tulee häivähdys suklaata. Jälkimaussa katkero puraisee keveästi, mutta suuhun jää hieman karvas maku.
Suutuntuma on keveähkö, keskitäyteläisyyttä kovasti lähennellään, mutta vielä jää tavoitteesta.
Summa summarum, toistaiseksi lapparin paras jouluolut maitokaupoissa, mutta hämmentävän hajuton, mauton ja turhan vedellä lantratun makuinen. Neuvon säästämään rahat ja hankkimaan mieluummin vaikkapa kotimaista pienpanimo olutta pullollisen. Life is too short to drink cheap beers mates.
Pisteet:
Tuoksu: 4/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 5/10, Suutuntuma:2/5, Yleisvaikutelma: 9/20, Yhteensä: 23/50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti