Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Olutarvioissa: Nögne Ö Saison


Oluen speksit:

Mikä:  Nögne Ö Saison. Saison, Norja
Mistä: Alko
Hinta: 6,01€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus:6,5%, katkero: 25ebu, väri: 11ebc.
Nippelitietoa: Saison on belgialainen, alunperin Wallonian alueen farmareiden kesäjuoma. Nögnen panimo puolestaan on perustettu v.2002 ja on yksi kiintoisimmista panimoista pohjoismaissa.



Kesän helteet painavat päälle ja on aika siirtyä kesäoluiden kruunaamattomaan kuninkaaseen, Saisoniin. Tänä vuonna valtion apteekki tarjoaa tämän Nögnen Saisonin lisäksi myös De Ranken Saison De Dottignies:n, sekä arkadiaan tulleen Jandrain-Jandrenouille IV Saisonin. Tyyliltäänhän nämä sopivat mainiosti kesään, ollen yleensä virkistävän raikkaita ja hieman kuivahkoja. Tämä yhdistettynä tripelmäiseen mausteisuuteen ja sopivaan humalointiin takaavat virkistävän makunautinnon.
Vuorossa siis jälleen yksi Alkon kesäolut. Odotukset ovat kohdillaan, sillä ainakin viimevuotinen Dupontin Saison biologique oli mainio.



Nögnen Saison kaatuu lasiin sameahkon oranssinkeltaisena. Vaahto on suuri ja tiivis, eli perinteistä belgi linjaa. 
Tuoksussa on reilusti hedelmäestereitä ja hieman tripelmäistä mausteisuutta. Humalointi tuoksuu hieman sitruksisena ja kukkaisena. Maltaisuus pilkistää hieman kaiken takaa.
Maultaan tämä Saison on raikkaan hedelmäinen, mausteita, hieman leipäisää maltaisuutta ja kevyttä humalan tuomaa sitruksisuutta ja sen yhteydessä hieman greippiä. Jälkimaku on hieman kuivan happamahko, joskin voisi olla makuuni selvästi kuivempikin.
Suutuntuma on miellyttävän pehmeä, keskitäyteläisen ja kohtalaisen täyteläisen välimaastoa. Hiilihappoja on suhteellisen paljon, joten juotavuus on melko helppoa.
Nögne hallitsee näemmä myös Saisonin valmistamisen. Miellyttävän pehmeän raikas kesäolut, joka päätyy toistekin ostoskoriin.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 15/20, Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti