Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 25. kesäkuuta 2011

Olutarvioissa: Nögne Ö #100

Oluen speksit:

Mikä: Nögne Ö #100, Ei kategoriaa, Norja
Mistä: Alko
Hinta: 7,71€€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 10%, katkero: 65ebu ja väri: 78ebc
Nippelitietoa: Nögnen 100:s olut erä oli/on tämä #100. Kyseessä on olut, joka ei periaatteessa valu mihinkään olemassa olevaan kategoriaan, ellei musta tuplaipa kelpaa. Barley wine tämä ei ihan ole, eikä värin puolesta dipa:kaan. Mutta mitä siitä, jos olut on hyvää.







Hyvää juhannusta kaikille. Blogisti, juovo, on näin loppuillasta tarttumassa, jälleen,  yhteen Nögneen. Edessä Nögnen #100 pitkästä aikaa. Siitä jännä olut, että tämän resepti löytyy netistäkin ja olen omin korvin kuullut Nögnen panimomestarin kertovan tämän. Lasissa erää 568, pantu 30.11.2010. Humalina Chinook, Centennial ja Columbus.


Nögnen 100 on ulkoisesti tummahkoa, colan väristä olutta jota reunustaa sangen kermainen vaahto joka jättää kauniisti pitsiä lasiin.
Tuoksussa on reilusti  hedelmäisyyttä, mäntyä, sitrusta ja greippiä. Suklainen maltaisuus tuoksuu taustalla hennon karamellisen sävyn ohella.
Maun puolesta humala saa kevyen yliotteen, greippiä, sitrusta, pientä yrttisyyttä ja mäntymetsää riittää. Jälkimaussa on häivähdys karamellia, sekä tummaa suklaista kaakaota, ennenkuin suuta kuivaava "jälkiaalto" saapuu, katkero puree hieman.
Suutuntuma on miellyttävän täyteläinen, hiilihapot sopivat ja juotavuus täyteläisyyteen nähden kohdillaan. Oluessa on alkoholi piilotettu mahtavasti taka-alalle, siitä iso plussa. Kaikenkaikkiaan Nøgnen 100 on yksinkertaisesti loistava. Pakko tykätä panimon otteesta tehdä periaatteessa "kategorioimaton" olut, Black DIPA? Uppoaa näin loppuillasta kivasti, humalafriikin yömyssy?
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 5/5, Yleisvaikutelma: 17/20, Yhteensä: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti