Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 16. kesäkuuta 2011

#500@500

Oluen speksit:

Mikä:  Nögne Ö #500. Double IPA, Norja
Mistä: Alko
Hinta: 8,29€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus:10%, katkero: 100ebu, väri: 80ebc.
Nippelitietoa: Nögnen #500 on panimon viidessadas olut erä. Sen kunniaksi oluessa on käytetty 5 eri mallasta ja humalaa. #500 on myös allekirjoittaneen viidessadas olutarvio Olutoppaassa (todellinen luku lienee kuudensadan hujakoilla, mikäli kotioluita ei lasketa). Tuplajuhlaa siis.


 (Seuraava teksti sisältää avautumista, ironiaa ja ohramallasta, jos et pidä siitä, "Frankly my dear I don't give a damn")
Vuorossa viimein Nögnen #500. Suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa, tuleehan tästä se puolitonnia täyteen olutoppaassa. Tässä yhteydessä on hyvä valottaa omaa "reittaamisfilosofiaa". Itselleni olut on ennen muuta nautintoa tuottava juoma, joten en jaksa tuhlata rahojani ostamalla kaikenlaisia ennakkoon huonoksi tietämiäni kaukomailta rahdattuja markettilagereita kauppojen riistohintaan, ainakin laatuun nähden. Ei tikkaamista tikkien, vaan hetkellisen nautiskelun ja laadun tähden. Myönnän kyllä että omissakin arvioissa on sellaisia oluita, kuten vaikkapa koffin indian, lapparin ykkönen, Corona, Budista nyt puhumattakaan, jne. Pyrin kuitenkin tietoisesti jättämään nämä hyllylle pölyttymään. Nyt testissä oleva Nögne taas tunnetaan laadustaan, myöskin usein hinnastaan, mutta koska minun, alhaisen palkkani, talouteni ei kaadu yhteen pulloon, ei pitäisi kaatuvan keskituloisenkaan. Mitäpä jos sinäkin seuraavalla kauppareissullasi tarttuisit sen tutun ja turvallisen karhun salkun sijaan vaikkapa Alkon hyllyiltä löytyvään pienpanimo tuotteeseen (ei Saku taurus ja Olvin tuplapukki eivät ole sitä mitä tarkoitan), tai käy läheisen olutravintolan, tai pubin puolella kysymässä suosituksia ja katsomassa mitä muuta kaapista/hanasta löytyy kuin Karjalaa?

Tässä vaiheessa odotan sinun toteavan, joko a) yhdestä pullosta ei tule känniin-> juo sitä viinaa, jos on pakko kännätä. Halvempaa ja tehokkaampaa, tai voithan koittaa snobbailla kaveriesi edessä juomassa Rochefortin kymppiä suoraan pullosta. b) Lavasta riittää pidempään-> No ainakin tämän oluen kohdalla puolen litran pullon tyhjentämisessä itsekseen uppoaa helposti tunti, montako juot siinä ajassa sitä mautonta bulkkia? Kumpi mahtaa tulla pitkässä juoksussa kannattavammaksi?
c) Mitä jos en tykkääkään siitä uudesta oluesta? -> Heti aluksi hyppääminen ipojen, quadrupelien ja muiden ääripäiden kimppuun on harvinaista, mutta kokeile vaikkapa golden alea, bitteriä, brown alea, tai vehnäolutta. Myös esim. pilsner, tumma lager, "mehulambicit" schwarzbier, tai bock ovat suhteellisen "helppoja". Uskaltakaa sen puolen tunnin pohtimisen jälkeen tarttua välillä muuhunki, kuin siihen tuttuun ja turvalliseen. Kukaan ei jaksa ikuisesti syödä Fazerin Sinistä, Vaniljajäätelöä ja HK:n Sinistä, mutta ei pitäisi jaksaa myöskään juoda ohratärkkelyksellä ja humalatiivisteellä ryyditettyä tehotuontanto oluttakaan.

Tässävaiheessa sisäinen päätoimittaja hakkaa piiskalla ja muistuttaa että Nögnen 500 on vielä arvioimatta, mutta tiedättekö mitä..
Se vaan on yksinkertaisesti hyvää, ostakaa pullo ja arvostelkaa itse.. Tai älkää ostako, voihan olla, ettete pidäkkään siitä ja silloin menee hyvä olut hukkaan.
.....Ja niille jotka oikeasti haluavat lukea sen arvion, se löytyy.. No te tiedätte mistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti